Jessica Alba'nın teknoloji alanında yaptığı yatırımlar

Jessica Alba da oyunculuktan yatırımcı ve girişimciliğe geçen isimlerden biri... 41 yaşındaki Jessica Alba, Crunchbase'in verilerine göre şimdiye kadar 6 teknoloji şirketine yatırım yaptı. 
Jessica Alba'nın teknoloji alanında yaptığı yatırımlar

Dünyaca ünlü isimler son dönemde teknoloji girişimlerine yaptıkları yatırımlarla gündeme geliyor. Sin City, Fantastic Four gibi yapımlarla Hollywood'un ünlü oyuncuları arasına giren Jessica Alba da oyunculuktan yatırımcı ve girişimciliğe geçen isimlerden biri... 41 yaşındaki Jessica Alba, ilk yatırımını gençlik yıllarında Los Angeles`ta bulunan 2 odalı ağaç evi satın alarak yapmış. Daha o yıllarda oyunculuk kariyerinin yanında yatırımcı kimliğiyle ön plana çıkacağının sinyalini vermiş. Alba, Crunchbase'in verilerine göre şimdiye kadar 6 teknoloji şirketine yatırım yaptı

100 milyon dolarlık servete sahip olan Alba, geçen hafta dünyanın dört bir yanındaki lüks otellere ve tatil köylerine günlük erişim sağlayan ResortPass'in 26 milyon dolarlık yatırımında yer alma haberiyle gündeme geldi. Yatırım turunda CRV, William Morris Endeavor, Gwyneth Paltrow ve Brian Kelly gibi kalabalık bir ekiple birlikte idi. 

İlhamı kızlarından aldı

Jessica Alba 2011'de bebek bezleri ve diğer bebek ürünlerinin yanı sıra cilt bakımı, banyo ve güzellik ürünlerini üreten ve satan The Honest Company'nin kurucu ortakları arasına girmesiyle girişimcilik kariyerine başladı. Alba, kızları Honor ve Haven'dan aldığı ilhamla bir şirket kurdu.

Şirket, 2015'te 1,7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 100 milyon dolar aldı. Yatırım turuna Glade Brook Capital Partners, AllianceBernstein, Fidelity Management & Research Company katıldı. Ancak bir sene sonra güneş kremi konusunda aldatıcı reklam, yanlış bilgi verme sebebiyle tüketiciyi yanlış yönlendirdiği için 7,5 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. The Honest Company bu durumdan pek etkilenmedi. Haziran 2018 'de L Catterton yatırım fonundan 200 milyon dolar kadar bir yatırım aldı. 2021 yılında Nasdaq'da işlem görmeye başladı. 

Dikkat çeken alanlara yatırım yapıyor

Alba'nın yatırımlarının odağında insanı merkeze alan girişimler var. Jessica Alba, 2015 yılının Nisan ayında evde yaşlı bakım hizmeti veren Honor'a yatırım yaptı. 20 milyon dolarlık yatırım turunun içinde yer aldı. Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmalara göre 2050 yılına kadar dünyada 1,5 milyardan fazla kişinin 65 yaşın üzerinde olacak. Bu noktada teknolojik çözümler yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine yardımcı olan girişimler dikkat çekiyor. Özellikle ABD'de bu platformların oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Dolayısıyla Alba, bu trendi önceden görüp bu alana erken dönemde yatırım yapan yatırımcılardan biri oldu. 

Haziran 2015'te odağını 2014 yılında kurulan ofis yönetim platformu New York merkezli Managed by Q'ya kaydırdı. RRE Ventures liderliğinde gerçekleşen 15 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı.

Öngörülü bir yatırımcı

2016 yılının Mart ayında ise popüler meditasyon uygulaması Headspace'e yatırım yaptı. 34 milyon dolarlık yatırım turuna The Chernin Group liderlik etti. En popüler meditasyon uygulamaları arasında yer alan Headspace'in yatırım turunda Advancit Capital, Allen & Company, Breyer Capital, Broadway Video Ventures, Deerfield Management, Freelands Ventures, and William Morris Endeavor, Cash Warren, Jared Leto, Ryan Seacrest ve Jeff Weiner ile birlikte yer aldı. Covid-19 pandemisinde eve kapanma süreci devam ederken birçok kaynaktan gelen bilgi ile endişeler de artırdı. Özellikle bu dönemde endişeleri azaltmak ya da dengelemek için son dönemlerde meditasyon uygulamalarına rağbet arttı. 

Alba'nın yatırımlarının odağında insanı merkeze alan girişimler var. Jessica Alba, önümüzdeki dönemde hangi alanlara nasıl bir stratejiyle yatırım yapacağı şu an için bilinmiyor olsa da riskli ve popüler alanlara yatırım yapmayı tercih etmeyeceğini öngörebiliriz. 

ABD'de ünlülerin teknolojiye ilgisi ise oldukça üst seviyede. 44 milyon dolarlık servete sahip olan Will Smith, şimdiye kadar 19 şirkete yatırım yaptı. Şimdiye kadar 12 işe yatırım yapan ünlü müzisyen Bono, 2004 yılında müzisyen arkadaşı Roger McNamee ile Elevation Partners adlı yatırım fonunu kurmasıyla teknoloji yatırımlarını anlatmıştık. Justin Timberlake şimdiye kadar 15 girişiminin detaylarını yazmıştık. ABD'li ünlü müzisyen Jay-Z'nin yaptığı teknoloji yatırımlarını detaylı şekilde anlatmıştık. Oscar ödüllü oyuncu Leonardo Di Caprio'nun teknoloji yatırımları karnesinde öne çıkan detaylarını belirtmiştik. Silikon Vadisi’nin ‘Hollywood Meleği' olarak tanımlanan Ashton Kutcher'in yatırımlarını incelemiştik. Ayrıca Gwyneth Paltrow'un son iki yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiriyor. Ünlü oyuncu kripto para ve fem-tech yatırımlarıyla dikkat çeken yatırımlarına değinmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.