Apple'ın 25 Mart etkinliğinde tanıtması beklenen yenilikler

Apple'ın 25 Mart etkinliğinde tanıtması beklenen yenilikler

Bu haftanın başında 25 Mart'ta gerçekleştireceği etkinliğinin davetiyelerini gönderen Apple, davetiyelerdeki "Şov Zamanı" ifadesiyle uzun süredir beklenen yayın platformunun sinyalini verdi.

iPhone gelirlerinin düşüşüyle birlikte Netflix benzeri bir dijital yayıncılık platformu tanıtması beklenen Apple'ın aynı zamanda yeni haber odaklı abonelik servislerine odaklanarak gelirlerini arttıracağı ön görülüyor.

Apple hayranlarının heyecanla beklediği bu etkinlikte duyurulması beklenen tüm yeniliklere birlikte göz atalım.

Netflix Rakibi Platform

Yazının başında da belirttiğimiz üzere Apple davetiyelerindeki "Şov Zamanı" vurgusu Netflix rakibi yayın platformunun tanıtılacağı yönündeki beklentileri doğruluyor.

Hizmetin hem Apple tarafından üretilen hem de diğer medya şirketleri tarafından ortaya çıkarılan programları sunması bekleniyor. CBS, Showtime, HBO ve Starz ile görüşen Apple henüz Netflix ve Hulu ile anlaşabilmiş değil. Netflix ve Amazon Prime'a benzer bir Çalışma prensibine sahip olması beklenen bu yeni platform, her bir kanal için ayrı uygulama indirme ihtiyacını ortadan kaldıracak.

iPhone, iPad ve Apple TV üzerinde çalışacak olan platform, Apple'ın orijinal içerikleri henüz yapım aşamasında olduğu için ilk etapta iş ortaklarının içeriklerini barındıracak. Platformun Nisan ayında ya da Mayıs ayının başlarında yayına alınması ön görülüyor.

Etkinliğe ünlülerin katılımı

Apple'ın Netflix benzeri yeni platformuyla eğlence ve şov dünyasına adım atmasıyla birlikte etkinlikte ünlülerin boy göstermesi de bekleniyor.

Şirket etkinliğe katılması için Apple orijinal içeriklerinin yıldızları Reese Witherspoon, J.J. Abrams, Jennifer Garner ve Jennifer Aniston'ı davet etti. Bunun yanı sıra Jane Krakowski ve Hailee Steinfeld'in de etkinliğe katılım göstermesi bekleniyor.

Şov dünyasının gözde isimlerinin izleyici olarak mı yoksa sahneye çıkmak için mi katıldığı henüz kesinleşmedi.

Apple programlarının fragmanları

Apple'ın etkinlikle yeni orijinal içeriklerinin fragmanlarına da yer vermesi bekleniyor. Özellikle Witherspoon, Aniston ve Steve Carell'ın oynadığı bir sabah haber  programını ele alan dizinin fragmanının gösterilmesi ön görülüyor.

Apple ordinal içerikler üretmeleri için ünlü isimlerle anlaşmaya devam ediyor. Oprah ile birden fazla yıl için anlaşma imzalayan şirket, M. Night Shyamalan ile bir korku içeriği üzerinde çalışıyor. Apple aynı zamanda "Amazing Stories"in yeniden uyarlanması için Steven Spielberg ile iş birliği yapıyor.

Apple'ın haber abonelik servisi

Apple’ın yeni haber odaklı abonelik servisinin de etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Netflix ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan bu servis, aylık olarak ödenecek bir ücret karşılığında kullanıcılarına haber kaynakları ve dergiler sunacak.

Etkinlikte bu yeni servisin tanıtılmasıyla birlikte Apple News uygulamasının yeni tasarımının da duyurulması bekleniyor. Henüz yayıncılarla anlaşma aşamasında olan Apple, abonelik ücretlerini paylaşma konusunda yayıncılarla görüş ayrılıkları yaşıyor.

Apple Pay güncellemesi

Apple'ın, etkinlikte Cüzdan uygulamasındaki yeni Apple Pay tasarımını duyurması da bekleniyor. Goldman Sachs ile ortak kredi kartı çıkarmaya hazırlanan Apple, bu yeni görünümü bu yılın sonlarına doğru yayına alacak.Bunun yanı sıra Apple'ın Cüzdan uygulaması için harcama hedefleri ve ödülleri yönetme gibi yeni özellikler eklemesi de bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.