Apple ve Goldman Sachs ortak kredi kartı çıkartmaya hazırlanıyor

Apple ve Goldman Sachs'ın yeni bir kredi kartı ürünü üzerine çalıştığı ortaya çıktı. Bu yıl içerisinde kullanıma sunulması beklenen kredi kartı ilk etapta Apple çalışanları tarafından test edilecek.
Apple ve Goldman Sachs ortak kredi kartı çıkartmaya hazırlanıyor

Wall Street Journal'de yer alan özel habere göre Apple ve Goldman Sachs yeni bir kredi kartı ürünü üzerinde çalışıyor. Teknoloji devi Apple'ın ABD'nin en büyük yatırım bankalarından olan Goldman Sachs ile böylesi bir işbirliğe gitmesi hem teknoloji hem de finans dünyasını etkiliyor.

Daha çok yatırımlarla adını duyduğumuz büyük bir banka olan Goldman Sachs, bireysel tarafta daha fazla güç elde etme amacıyla hareket ediyordu. Marcus aracılığıyla bireysel müşterilere kredi veren Goldman Sachs, şimdi de kredi kartı alanında Apple ile ortak çalışarak geniş müşteri hacmine ulaşmaya çalışacak. Goldman Sachs'ın bu bireysel müşteri açılımı için Apple'ı tercih etmesi de oldukça önemli. Bununla birlikte bankanın daha genç bir müşteri hedef kitlesini de kendisine çekmeye çalıştığını söylemek mümkün.

Geçmişte de anılan ve raporlara yansıyan söylentiler şimdi çok daha yüksek sesle dillendiriliyor. Hatta birkaç hafta içerisinde Apple çalışanlarının, Goldman Sachs'ın kredi kartını test amaçlı olarak kullanmaya başlayacakları dahi belirtiliyor. Şimdilik detaylar belli değil ancak iOS kullanan Apple ürünlerindeki yazılımlarda Goldman Sachs'ın kredi kartı arasında derin bir entegrasyon gerçekleştirilecek. Bu durum özellikle Apple Pay'i öne çıkaracak ve tahminen ödeme deneyimini geliştirecek özellikler barındıracak.

Goldman Sachs'a ait kredi kartlarının Mastercard logolu olması bekleniyor. Kartın bir diğer özelliği ise Goldman Sachs tarafından piyasaya sürülecek ilk kredi kartı olması. Kısacası Goldman Sachs farklı bir pazara ilk kez Apple ile giriş yapıyor. Yakın geçmişte Apple'ın banka kurabileceği söylentileri ise gelen bu haberle en azından yakın gelecek için böyle bir şeyin çok da mümkün olmadığını ve Apple'ın bir finans kuruluşuna dönüşmeyi planlamadığına dair ipucu vermiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.