Goldman Sachs, Marcus ile 1 milyar dolarlık kredi dağıttı

Goldman Sachs, Marcus ile 1 milyar dolarlık kredi dağıttı

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Ekim 2016'da kurduğu online kredi girişimi Marcus'un meyvelerini toplamaya çoktan başladı. Marcus.com üzerinden sadece ABD'deki müşterilere bireysel ihtiyaç kredileri sunan platform, ihtiyaç sahiplerine 3 bin 500 dolar ile 30 bin dolar arasında mikro krediler sunuyor. 24 ile 72 ay arasında farklı vadelerle verilen kredilerin toplam hacminin ise 1 milyar doları aştığı duyuruldu.

Goldman Sachs'ın CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, 2017 yılının sonunda ise 2 milyar dolarlık kredi satışına ulaşacaklarını tahmin ettiklerini açıkladı. Goldman Sachs her ne kadar kurumsal müşteriler odaklı bir yatırım bankası olarak bilinse de, online olarak girdikleri bireysel pazarda da etkilerini Marcus projesiyle bir hayli artırmayı başardı. Goldman Sachs'ın Marcus projesi için çalışan kişilerin profili de bir hayli farklı. Onlar diğer yatırım bankacıları gibi giyinmiyor ve onlar gibi çalışmıyor, kısacası Marcus için çalışan ekip işe kot ile gelebiliyor. Goldman Sachs gibi bir kurumun kanatları altında olsa da, Marcus'un hem iş süreçleri hem de kültür olarak önemli başarımlar elde ettiğini söylememiz mümkün.

Marcus projesinin isim babası ise Goldman'ın kurucusu Marcus Goldman'dan başkası değil. Başarılı gidiyor gibi gözüken projenin kısa bir süre önce başlayan reklamları ise Goldman Sachs'ın bu dijital kredi projesine daha çok yatırım yapacağının haberi gibi gözüküyor. "Debt happens" konseptiyle yayınlanan bir reklamlarının örneğini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=OMPDMssg-e4

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.