Apple ve Oprah orijinal içerik için sözleşme imzaladı

Apple ve Oprah orijinal içerik için sözleşme imzaladı

Geçtiğimiz günlerde hayata geçireceği yayın platformu için çocuk muhabir Hilde Lysiak’ı anlatan bir dizi çıkaracağını duyurduğumuz Apple, şimdi de Oprah ile anlaştı. Yayın platformu için Oprah Winfrey ile bir yıldan fazla süre içerik üretmesi üzerine anlaşan Apple, kadınların kalbine giden yolu araladı.

Şirket, yaptığı açıklamada anlaşmanın detaylarını paylaşmadı. Ancak açıklamadan anlaşıldığı üzere Apple, Oprah Winfrey ile birden fazla içerik için anlaştı. Apple'ın basına verdiği açıklama şöyle:

Apple bugün saygıdeğer yapımcı, oyuncu, talk show sunucusu, hayırsever ve OWN'un CEO'su Oprah Winfrey ile eşsiz bir, çok yıllık içerik ortaklığına gittiğini duyurdu. Winfrey ve Apple, beraberce onun kıyas kabul etmez bir şekilde dünyanın her yerinden izleyicilerle iletişim kurma yeteneğini benimseyen orijinal programlar üretecek. Winfrey'nin projeleri Apple'ın orijinal içerik dizisinin bir parçası olarak görücüye çıkacak.

Netflix'in yakın zamanda Obama çiftiyle anlaştığını düşünürsek, Apple Oprah Winfrey ile rakibinin karşısına daha da güçlü çıkmayı planlıyor. Üstelik Apple'ın şimdiye kadar çekilmesi planlanan orijinal içerikleri arasında Steven Spielberg'ün imzasının bulunacağı 80'li yılların Amazing Stories uyarlaması, Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon'un baş rollerini paylaştığı 2 sezonluk bir drama dizisi, Isaac Asimov'un Vakıf serisinin uyarlaması ve daha bir çok farklı türde içerik yer alıyor.

Yine de Oprah Winfrey'nin diğer yapımlardan farklı bir şekilde izleyiciyi saracağını söylemekte fayda var. Zira Winfrey sıradan bir sunucu ya da yapımcıdan çok daha fazlası. Şimdiye kadar filmlerde, kablolu TV yayınlarında, ulusal kanallarda ve basılı medyada yer alan bu dev isim, oyuncu, talk show sunucusu, içerik üreticisi ve yapımcı sıfatlarına da sahip.

Hayata olumsuz şartlarla başlamış ve akademik alanda başarılı kızların eğitimi için 100 milyon dolar bağış yapan Winfrey'nin, sıklıkla başkanlık için aday olması gerektiği konuşuluyor. Ancak Oprah, ABD başkanlığının kendisi için uygun olmadığını düşünüyor.

Winfrey'nin sahibi olduğu Harpo Productions tarafından televizyonda yayınlanan programlar arasında Dr. Phil, The Dr. Oz Show ve Rachael Ray yer alıyor. Harpo Films ise Akademi ödülü kazanan filmler üretiyor, buna Winfrey'nin baş rolünde oynadığı Selma da dahil. Oprah'nın yıllar içinde bir çok farklı filmde oynadığını da belirtelim.  The Color Purple 'daki rolüyle Oscar'a aday gösterilen Winfrey, Lee Daniels’ The Butler, The Immortal Life of Henrietta Lacks ve Disney’in A Wrinkle in Time filmlerinde yer aldı.

Ayrıca Wifrey, 2011 yılında Discovery Communications ortaklığa giderek kendi TV kanalını kurdu. Kanalı OWN'da “Queen Sugar,” “Oprah’s Master Class” ve Emmy ödüllü “Super Soul Sunday. gibi yapımların yöneticiliğini de üstlendi.

Bu arada Apple'ın Oprah’s SuperSoul Conversations isimli bir podcast yayınladığını da belirtelim. Üstelik Apple Podcastleri arasında ilk sıraya oturan bu program, Oprah ile içerik anlaşmasının yolunu açmış olabilir. OWN ile olan anlaşmasını 2025'e kadar uzatan Winfrey'nin Apple projelerine ne kadar zaman ayıracağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Üstelik Winfrey'nin programlarda programın yıldızı ya da konuğu olarak yer alıp almayacağı da henüz kesinleşmedi. Buna rağmen Winfrey'nin Apple içeriklerinde sunucu ve gazeteci olarak yer alması konuşuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.