Apple, çocuk muhabir Hilde Lysiak'ı anlatan bir dizi çıkaracak

Apple, çocuk muhabir Hilde Lysiak'ı anlatan bir dizi çıkaracak

Dijital yayıncılık alanında rekabet hızla artarken, yayıncıların içerik fikirleri de gittikçe dikkat çekici bir hale bürünüyor. Yakın zamanda Obama çiftiyle anlaşan Netflix'in karşısına yeni bir yayın platformuyla çıkmayı planlayan Apple, TV yapımlarını sipariş etmeye başladı. Bu siparişlerden öne çıkanlardan biri ise çocuk muhabir Hilde Lysiak'tan ilham alan 10 bölümlük gizem türündeki bir dizi.

11 yaşındaki araştırmacı gazeteci Lysiak, yaşadığı bölge olan Pennsylvanya, Selinsgrove'da bir cinayeti tüm yerel habercilerden önce açıklayarak onlara haber atlattırdı. Lysiak'ı şimdilik ünlü gazeteciler arasında saymıyor olsak da hikayesinin oldukça ses getirdiğini söylemek mümkün. Öyle ki; Columbia Journalism Review, Lysiak'ın dijital  yayıncılığını anlatan bir profil yayınlayarak, diğer gazetecilere bu kızdan daha iyi olup olmadıklarını sordu.

Üstelik bu genç gazetecinin bunu bir hobi olarak yaptığı da söylenemez. Sanırız işin insanları en çok şaşırtan tarafı da bu. Lysiak, kasaba toplantılarına katılıyor, polisle iş birliği yapmadan komşusunun cinayetini ele alıyor ve flaş haberlerde olay mahalinde beliriyor. Ayrıca daha 9 yaşındayken bir cinayet haberiyle rakibi olan yerel gazetelere haber atlattığını da tekrarlayalım. Tüm bunların karşısında Facebook'ta çocuk olması ve buna rağmen şiddet içeren olaylara yer vermesi hakkında yapılan olumsuz eleştirilere de cevabını cesurca verebiliyor.

Lysiak, bu ses getiren olayın ardından yaptığı haberlerle yerel gündemin nabzını tutmaya da devam ediyor. Sitesinde haneye tecavüz, uyuşturucu ve istismar gibi suç haberlerine yer veren Lysiak, Orange Street'in gaz kokusu nedeniyle kapatılması gibi bilgilendirici haberleri de vermeyi ihmal etmiyor.

Dizi için onay veren Apple, ilk sezonda 10 bölüm yayınlayacak. Anonymous Content ve Paramount Television tarafından üretilecek olan dizinin yapımcı ve yaratıcı kadrosu şöyle;  ise How To Be Single ve Ben and Kate'ten tanıdığımız Dana Fox, Daredevil'den tanıdığımız Dara Resnik, 13 Reasons Why'dan Joy Gorman Wettels, Smallville'den Sharlene Martin,  Crazy Rich Asians ve Now You See Me 2'dan Jon M. Chu

Dizi Brooklyn'den babasının yanına küçük bir kasabaya bırakılan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Yaptığı araştırmalarla eski bir davayı yeniden gündeme getiren kızın bulgularını babası dahil herkes ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu noktada yapımın gerçeği yansıtmadığını belirtelim. Zira geçmişte New York Daily News'ın haber merkezinde çalışan Lysiak'ın babası, ona gerçek hayatta haberleri oluşturması için yardım ediyor. Gençliğinde Veronica Mars izlemiş tüm izleyicilerin ise bu diziyi beğeniyle karşılaması mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.