Barack ve Michelle Obama Netflix ile anlaşma imzaladı

Barack ve Michelle Obama Netflix ile anlaşma imzaladı

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama Netflix ile bir prodüksiyon anlaşması imzaladı. İlk olarak Mart ayında pazarlık süreciyle gündeme gelen Obama'ların Netflix anlaşması, Netflix için birçok dizi, film ve belgesel serisi oluşturmayı kapsıyor.

Obamaların üreteceği yeni yapımlarda hedeflenen şey ise, Trump yönetimini eleştirmek ya da belirli bir siyasi mesajı yaymak değil. Çift, Netflix'in sunacağı yapımlarda daha çok ilham verici hikayeleri vurgulamayı amaçlıyor. Netflix'in resmi açıklaması da bu tanımı destekliyor. Obama çifti, bu içerikleri üretmek için Higher Ground Productions isimli prodüksiyon şirketi kurdu.

Anlaşmanın finansal şartları henüz kesinleşmedi ancak Netflix'in söz konusu orijinal içerik olduğunda, oldukça cömert davrandığını hepimiz biliyoruz. Senaryolu diziler, senaryosuz diziler, belgesel dizileri, uzun metrajlı filmleri ve belgeselleri kapsayan bu anlaşma, aslında Obama çiftinin  her tür orjinal içeriği üretebileceğini gösteriyor.

Barack Obama konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Kamu hizmetinde geçirdiğimiz zamanın basit zevklerinden biri, hayatın her kesiminden çok sayıda büyüleyici insanla tanışmak ve onların deneyimlerini daha geniş bir kitleyle paylaşmalarına yardımcı olmaktı. İşte bu yüzden Michelle ve ben, Netflix ile ortak olmaktan çok heyecan duyuyoruz - halklar arasında daha fazla empati ve anlayışı teşvik edebilecek ve hikayelerini tüm dünyayla paylaşmalarına yardımcı olabilecek yetenekli, ilham verici, yaratıcı sesleri geliştirmeyi ve onların küratörlüğünü yapmayı umuyoruz.

Obama çiftinin son zamanlarda gündeme gelmesinin tek sebebi Netflix anlaşması değil. Michelle Obama kasım ayında yayınlanacak olan Becoming isimli biyografisiyle dikkat çekerken, aynı anlaşma kapsamında Barack Obama'nın da bir biyografi yayınlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.