Apple'ın haber odaklı abonelik servisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Paylaşılan bilgilere göre Apple, gelirlerin yüzde 50'sini kendisine saklarken kalan yüzde 50'yi ise haber odaklı abonelik servisinde yer alan yayıncılar ile paylaşacak.
Apple'ın haber odaklı abonelik servisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Apple'ın haber odaklı bir abonelik servisi sunmayı planladığını sizlere geçtiğimiz yılın Nisan ayında aktarmıştık. Bugün ise Apple'ın yeni abonelik servisi ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. The Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın haber odaklı olarak sunacağı abonelik servisi için gelirleri nasıl paylaşacağı ortaya çıktı.

Gelirin yüzde 50'si yayıncıların!

Paylaşılan bilgilere göre Apple, gelirlerin yüzde 50'sini kendisine saklarken kalan yüzde 50'yi ise haber odaklı abonelik servisinde yer alan yayıncılar ile paylaşacak. Apple'ın şu an için yayıncılar ile pazarlık aşamasında olduğunu da belirtelim. Netflix ile benzer bir çalışma mantığına sahip olacak olan Apple'ın haber odaklı abonelik servisi, aylık olarak ödenecek bir ücret karşılığında kullanıcılarına haber kaynakları ve dergiler sunacak.

Karşımıza çıkan bilgilere göre Apple'ın haber odaklı abonelik servisinin aylık ücretinin 10 dolar olmasının planlandığını da belirtelim. Paylaşılan bir diğer bilgi ise söz konusu haber odaklı abonelik servisinin oldukça kısa bir süre sonra karşımıza çıkacak olması.

BuzzFeed'in iddiasına göre Apple, 25 Mart tarihinde bir etkinlik düzenleyecek. Apple'ın haber odaklı abonelik servisinin söz konusu etkinlikte satışa sunulması bekleniyor. Haber odaklı abonelik servisi ve 25 Mart tarihinde düzenlenmesi beklenen etkinlik ile ilgili detayları sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.