Apple haber odaklı abonelik hizmeti sunmaya hazırlanıyor

Apple haber odaklı abonelik hizmeti sunmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz Mart ayında Apple'ın dijital dergicilik platformu Texture’ı satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre Apple, Apple News uygulamasının geliştirilmiş versiyonu ise haber odaklı premium abonelik hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

2019 yılında kullanıma sunulması beklenen haber odaklı abonelik servisinin elde ettiği gelirler ise Apple ve yayıncılar arasında paylaşılacak. Fakat Apple'ın ve yayıncıların gelirlerden alacağı oranların henüz belli olmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Apple, App Store'da satılan aboneliklerden yüzde 15 oranında komisyon alıyor.

Aylık 10 dolara 200 dergi

Paylaşılan bilgilere göre Texture satın alımının sonrasında 20 çalışanın işine son verilirken kalan çalışanlar ve Texture'ın sahip olduğu teknolojiler Apple News takımına eklendi. Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde Newsstand uygulaması ile gazete ve dergi abonelikleri sunduğunu da hatırlatalım. İlerleyen dönemlerde ise Newsstand uygulamasının yerini Apple News aldı.

Dergileri takip etmek isteyen kullanıcılar için Netflix benzeri bir servis sunan Texture, yaklaşık 200 dergi için aylık 10 dolarlık bir abonelik ücreti talep ediyor. Aylık 15 dolar karşılığında ise kullanıcılara 200 dergiye ek olarak haftalık dergilerin sunulduğunu da ekleyelim. Kısacası önümüzdeki yıl Texture takımının ve teknolojisinin de desteğiyle Apple News uygulamasının haber ve dergi odaklı bir abonelik servisine dönüşmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.