Red Bull Amaphiko Connect’te yer alan 15 sosyal girişim

Red Bull Amaphiko Connect’te yer alan 15 sosyal girişim

Sosyal girişimcileri bir araya getirmek, projelerini geliştirmek ve onlara destek olmak için kurulan Red Bull Amaphiko'nun bu yıl ülkemizde faaliyete geçtiğini sizlere aktarmıştık. Spor odağında yaptığı yatırımların haricinde hackathon ve sosyal girişimler desteği ile dikkat çakan marka geçtiğimiz günlerde Red Bull Amaphiko Connect buluşması ile 15 sosyal girişim ve 25 sosyal girişimciye ev sahipliği yaptı.

Red Bull'un sosyal girişim desteğini kısaca detaylandıralım; Güney Afrika’da hayata geçirilen Red Bull Amaphiko platformu sosyal girişimcilerin birbirini bulması, projelerinin tanıtılması ve geliştirilmesi için onlara fırsatlar yaratıyor. 2014 yılından bugüne 11 ülkeye yayılan Red Bull Amaphiko, sosyal girişimcilere kendilerini tanıtabilecekleri bir e-platform yaratarak sosyal girişimcilere bir çalışma ortamı sunuyor.

Kıraarthane: Simay Dinç’in hayata geçirdiği proje, Ayvalık Küçükköy’de kurulan yeni nesil bir kıraathaneyi amaçlıyor. Dinç’in ‘Kıraarthane’ ismini verdiği bu küçük alanda sanatçılar çalışmalarını kolaylıkla hayata geçirebiliyor ve birbirleriyle paylaşabiliyorlar.

Kodluyoruz: Kodluyoruz; gençlerin kod okuryazarlığını yaygınlaştıran ve geleceğin dili olarak gösterilen kodlama dillerinin popülerleşmesini sağlıyor. Şu ana kadar açık kodlarıyla 20 bin kadar gence ulaşan Kodluyoruz projesi, İstanbul ve Şanlıurfa’da kurulacak ‘bootcamp’ler ile de yazılımcılığı öğretmeye çalışacak.

Reflect: Reflect, modayı ve sanatı iyiliğe çevirmek için kullanıyor. Moda markası olarak tasarlanan Reflect, sanatı ön planda tuttuğu ürünlerinin bir kısmının satışıyla önceden belirlenen sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayacak.

Runarchy: Sağlıklı yaşam için insanları bir araya getirmeyi amaçlayan Runarchy projesi, hareketsiz kalan şehirlileri bir araya getirerek onları ‘koşmaya’ davet eden bir ‘koşu komünitesi’ olarak tanımlanıyor.

Creatiful Minds: Creatiful Minds projesi, fikrine güvenen üniversiteli gençlerin şirketlere, yöneticilere yaratıcı projeler üretmesini hedefliyor.

Tarlamvar: Tarlamvar, yeşile hasret şehirlilerin ihtiyacını karşılamak istiyor. Tarlamvar ile köylülere ait tarlalarda ağaçlar satın alabilen kullanıcılar burada yetiştirilen ürünleri talep edebiliyorlar. Proje ayrıca tarımsal üretimi de destekleyerek köyden-kente göçün önüne geçmeyi hedefliyor.

TimeGOApp: Günümüzde giderek yaygınlaşan ‘ekran bağımlılığı’na çare arayan TimeGOApp, uygulaması, hikayeleştirilmiş bir oyunla, oyuncuları dışarı çıkmaya teşvik ediyor.

İhtiyaç Haritası: ‘İhtiyaç Haritası’ ihtiyaç sahipleriyle, o ihtiyaçları karşılamak isteyenlerin buluştuğu online bir platform olarak hayata geçirildi. Proje Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri, gerekli duydukları desteğe kolaylıkla ulaşabilecek.

Sanat Bulur: Dört kurucu tarafından hayata geçirilen ‘Sanat Bulur’ projesi, sanatçıların eserlerini 7/24 ziyaret edip, aynı zamanda alışveriş yapılabilen dijital bir platform.

İyimser Abla: İyimser Abla, kurumsal şirket çalışanlarını hedefleyen bir ‘hediye fabrikası’ olarak göze çarpıyor. İyimser Abla, sitesinden sipariş edilen el yapımı kurabiyeler ve yemekler hem beyaz yakalıları mutlu ediyor, hem de ev kadınlarının ekonomiye katılmalarını sağlıyor.

Motivolog: Hastaların kendileriyle aynı dertten muzdarip insanlarla bir araya gelip ‘motive olmasını’ amaçlayan Motivolog e-platformu, hastalara moral aşılıyor. Proje ayrıca hastalığını araştıran ve sağlığını takip eden bilinçli hastalar yaratmayı amaçlıyor.

Bumerangla: Tüketim çılgınlığından yola çıkan Bumerangla e-platformuyla sürdürülebilir yaşamı desteklemeyi hedefliyor. Bumerangla, satın almak yerine kullanılmış eşyaların kullanımını yaygınlaştıran bir eşya paylaşım platformu olarak tasarlandı.

Minorpreneurs: Minorpreneurs, çocukları ve gençleri hedefleyerek onların ‘girişimci’ ruhunu, potansiyellerini ortaya çıkarmak için özgüven aşılayan, interaktif girişimcilik eğitimleri veriyor.

1 Genç 1 Gelecek: 1 Genç 1 Gelecek projesi, Lise eğitimi almakta olan gençlerin daha bilinçli olmalarını, dünyadaki değişimlerin farkında olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Fazla Gıda: Fazla Gıda, dijital teknolojileri kullanarak gıda israfının önüne geçmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.