Kodluyoruz.org: Kod okuryazarlığını ve yazılımcı istihdamını hızlandıran sosyal girişim

Kodluyoruz.org: Kod okuryazarlığını ve yazılımcı istihdamını hızlandıran sosyal girişim

Türkiye'nin yazılım alanında güçlenmesi için hem bu dikeydeki istihdamın hem de kod okur-yazarlığının artması gerekiyor. Kâr amacı gütmeyen bir oluşum olan Kodluyoruz.org da bu kritik noktaların her ikisine birden temas ediyor.

2016'nın Ağustos ayında ilk başvuruları almaya başlayan Kodluyoruz.org girişte de bahsettiğim gibi hem yetenekli gençlerin ücretli iş/staj bulmasına yardım ediyor hem de kodlama öğrenmek isteyenlere gerekli eğitim altyapısını sunuyor. İşin bir tarafında eğitim ve iş bekleyen adaylar dururken, diğer tarafta da bu gençlere eğitim ve iş verecek gönüllü şirketler yer alıyor.

Emre Sarbak, Gülcan Yayla ve Aykut İbrişim tarafından kurulan Kodluyoruz.org'un temel hedefi teknoloji dünyasında kariyer yapmak isteyen ama buna fırsat bulamamış yetenekli gençleri desteklemek. Yani bu alanda diplomaya değil, yeteneğe ve üretkenliğe değer veriyor. Mülakat sonrası programa kabul edilen gençlere kariyer mentorluğu ve şirketlerle tanışma fırsatı sunuyor.

LaunchCode'dan ilham aldı, başvuru sayısı 1000'i geçti

Kodluyoruz.org'un kurucularından Emre Sarbak, Amerika’da Kodluyoruz’un modeline ilham veren LaunchCode'da çalışan girişimci ruhlu bir profesyonel. LaunchCode'da teknoloji ve analitikten sorumlu başkan yardımcısı görevini üstlenen Sarbak, "Türkiye'deki genç mühendis potansiyelini teknoloji sektörüne katmaya çalışıyoruz. İlk 4-5 ayda beklediğimizden daha fazla talep ve destek aldık." diyor ve ekliyor; "Şimdiden bizim programımıza giren 7 genç teknoloji sektöründe iş buldu. 1000'in üzerinde başvuru aldık ve almaya devam ediyoruz.".

Kodlama eğitiminin ortaokul müfredatına alınacak olması, Kodluyoruz.org ve Coderdojo gibi sosyal girişimlerin artmasıyla gelecekte çok daha iyi yazılım şirketlerinden/girişimlerden bahsedeceğimizi söyleyebilirim. Eğer siz de yazılım geliştirme alanında kendinizi geliştirmek veya bir iş/staj bulmak istiyorsanız aday formunu, gelişime açık yetenekli gençlere ulaşmak istiyorsanız firma başvuru formunu doldurabilirsiniz. Bunların ikisi de size uymuyorsa bu yazıyı paylaşarak ilgili kişilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.