Red Bull'un sosyal girişimleri desteklediği online Amaphiko platformu Türkiye'de

Red Bull'un sosyal girişimleri desteklediği online Amaphiko platformu Türkiye'de

Red Bull 2014'ten beri sosyal girişimcileri desteklediği Amaphiko platformunu sonunda Türkiye'ye getirdi. Dünya çapında Güney Afrika'dan Brezilya'ya çok uluslu bir proje olarak kurgulanan Amaphiko, Türkiye'de sosyal değişimi hedefleyen girişimlerin tanıtım yapmasını ve destek bulmasını sağlıyor.

Amaphiko'nun Türkiye sayfasında ilk etapta Webrazzi Arena 2015 girişimlerinden Otismo, bugüne kadar 20 bin genç yazılımcıya ulaşan Kodluyoruz.org, Türkiye genelinde atıl arazilerin değerlendirmesini amaçlayan Tarlam Var, sanat sevgisini yaygınlaştırmak isteyen Kutuda Sanat Var ve akıllı atık girişimi Evreka olmak üzere beş proje tanıtılıyor. Amaphiko proje sayfaları, sosyal girişimlerle ilgili detayları sunuyor ve kolaylıkla takip edilmesini sağlıyor. Girişimler bu sayfalarda tüm ihtiyaçlarını paylaşabiliyor ve geniş kitlelere ulaşıyor.

Red Bull Amaphiko, gönüllülerin yetenek ve ilgi alanlarına göre sosyal girişim bulabilecekleri ve sosyal girişimlerin ihtiyaçlarını toplu bir şekilde gösteren listeleriyle ilgilileri için kullanışlı bir adres. Bununla birlikte sosyal girişimcileri bir araya getiren ve onları mentörlerle buluşturan 10 günlük akademi programları da deneyimlerin küresel çapta paylaşılmasını sağlıyor. Red Bull Amaphiko platformu sosyal girişimcilerin sesini ülke dışında da duyurma potansiyelini barındırıyor.

Amaphiko daha önce Güney Afrika’da okul çağındaki çocuklar gece evlerinde çalışabilsin diye, güneş enerjisini biriktiren çantalar tasarlayan Thato Kgatlhanye’nin projesiyle adını duyurmuştu. Brezilyalı gazeteci Andre Naddeo'nun Amaphiko ile Yunanistan’daki mülteci kamplarını ziyaret ettiği projesi bir diğer ses getiren proje olmuştu. Kamplardaki çocuklarla iletişim kuran Naddeo, çocukların hayallerini kağıda döktüğü Drawfugees projesiyle kendilerini ifade edebilmelerini sağlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.