Clover Game Studio'nun yeni oyunu Candy Chain yayınlandı

Clover Game Studio'nun yeni oyunu Candy Chain yayınlandı

candy-chainİlk oyunu Reveal The Maze ile büyük bir çıkış yapan Clover Game Studio'nun yeni oyunu Candy Chain, bugün itibariyle yayınlandı. 2013'ün Mart ayında eTohum'dan yatırım alan şirket, Reveal The Maze adlı oyunundan sonra üzerinde çalıştığı 2. oyunu olan Candy Chain'i kullanıcıların beğenisine sundu.

Oyundan kısaca bahsetmek gerekirse oyundaki ana karakterimiz küçük bir kız çocuğu ve ekranda değişik yönlerde hareket eden şekerlemeleri, ''Spark'' ismi verilen ve ekrana yerleştirdiğimiz ve diğer şekerlemelerin üzerine yapışıp etkileşime girmesini sağlayan şekerleme ile ekrandaki tüm objeleri toplamaya çalışıyoruz.

Ekrandaki şekerlemerle etkileşime giren ve bizim kontrolümüzde olan ''Spark'' isimli şekerlemelere ekstra özellikler ekleyebiliyoruz. Bunun için iki yol var, uygulama içi mağazadan parayla satın almak ya da bölüm sonlarında topladığımız puanlarla çeşitli ekstra özellikler almak.

candy chain 2

Oyunda 8 ana bölüm bulunuyor her ana bölümün altında da 10 alt bölüm var. Ana bölümlerdeki kilitleri kaldırabilmek için gerekli olan puanlara sahip olmamız gerekiyor. Bunun için yukarıda da belirttiğim gibi ya bölüm sonlarındaki puanlarınızı biriktirmeniz  ya da uygulama içi mağazadan puan satın almanız gerekiyor. Oyundaki önemli özelliklerden bir tanesi de multiplayer oyun seçeneğinin bulunması. 6 farklı zorluk seviyesine ayrılmış bölümlerden bir tanesini seçerek oyunu diğer kullanıcılarla birlikte oynayabiliyorsunuz.

Oyunun geliştirme sürecinden bahsetmek gerekirse, oyun 3 yazılım geliştirme uzmanı, 1 tasarımcı ve 1  ses efekt uzmanı tarafından oluşan ekip ile geliştirilmiş. Cocos2d oyun moturu kullanılarak  toplamda 8 aylık bir çalışma sonucu tamamlanmış.

Şirketin ilk oyunu olan Reveal The Maze ile ilgili aldığımız son bilgilere göre oyun toplamda 2.5 milyondan fazla indirilme sayısına ulaşmış. Bunun yanında kendi kategorisinde 50'den fazla ülkede 1. sıraya yükselme başarısını göstermiş.

Candy Chain'i iPhone'lar için buradan indirebilirsiniz. Oyun şuanda yalnızca Türkiye App Store'una açık ancak şirket yakın zamanda oyunu hem tüm dünyaya açıcaklarını hemde  iPad desteğinin ekleneceğini belirttiler. 2013 yılının eTohum 40 ve 15 şirketlerinden biri olan Clover Game Studio ile yapılan röportajı buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.