Apple'ın eski çalışanı tarafından kurulan iOS ve macOS güvenlik girişimi: DoubleYou

DoubleYou, tüm macOS süreçlerini analiz eden bir metod aracılığıyla güven duyulmayan kodları tespit ederek engelleyecek.
Apple'ın eski çalışanı tarafından kurulan iOS ve macOS güvenlik girişimi: DoubleYou

Apple'ın geçmişte siber güvenlik alanında görev yapan eski çalışanı iOS cihazları ve Mac serisini korumaya odaklanan DoubleYou isimli bir girişim kurdu. Kurucu Mikhail Sosonkin'in Apple'daki deneyimi kadar ortağı Patrick Wardle'ın da kariyer yolculuğu da dikkatleri üzerine çekiyor.

Patrick Wardle, macOS özelinde uzmanlaşan bir araştırmacı olmadan önce 2006 ile 2008 yılları arasında ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nda görev yaptı. Sosonkin ise 2019 ile 2021 yılları arasında Apple'ın güvenlik ekibinde çalışmaktaydı. 

İkili, Apple platformlarındaki geniş bilgi birikimlerini DoubleYou aracılığıyla bir araya getiriyor. macOS ve iOS özelinde az sayıda güvenlik ürünü olduğunu farkeden Wardle ve Sosonkin, bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. Zira her iki platformda hacker'lar tarafından sıkça hedef alınıyor. 

Tüm macOS süreçlerini analiz eden bir metod geliştirdiklerini belirten Wardle ve Sosonkin, bu metodun güven duyulmayan kodları tespit edeceğini ve engelleyeceğini ifade etti. Aynı şekilde söz konusu metod, DNS trafiğindeki anomalileri de gözetim altında tutarak engelleyebilecek. Ayrıca kötücül yazılımların web kamerası ve mikrofona erişmek için izin almaya çalışması halinde de bu durum tespit edilebilecek. 

Buna ek olarak kurucular, kripto para madencileri ve fidye yazılımları gibi yazılımları izlemek ve engellemek için araçlar oluşturmak istiyor. Sosonkin'in aktardıklarına göre, ikilinin bu adımları atması için yeni bir teknoloji kullanmasına gerek yok. Kurucuların yalnızca mevcut araçları alıp doğru yere koyması yeterli. Şimdilik yatırım almayı düşünmeyen Wardle ve Sosonkin, bağımsız kalmayı tercih ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.