Kadın sağlığı girişimi PinkDx, 40 milyon dolar yatırım aldı

Catalio Capital Management, LP ve The Production Board liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Mountain Group Partners, Byers Capital ve Mayo Clinic katıldı
Kadın sağlığı girişimi PinkDx, 40 milyon dolar yatırım aldı

Kadınlara odaklanan sağlık girişimi PinkDx, A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. A serisinde liderliği Catalio Capital Management, LP ve The Production Board üstlendi. Yatırım turuna katılım gösterenler arasında ise Mountain Group Partners, Byers Capital ve Mayo Clinic yer aldı. 

Kurucu ortaklardan Bonnie Anderson'ın yönettiği PinkDx, tarihsel olarak bakıldığında kadın sağlığına araştırma ve teşhis açısından yeteri kadar önem verilmediğine dikkat çekiyor. Girişim, bu probleme çözüm getirmeyi amaçlıyor. 

Girişimin yönetim kadrosuna baktığımızda CSO koltuğunda doktora derecesine sahip Giulia C. Kennedy'nin ve CFO pozisyonunda Tim McMeekan'ın yer aldığını görüyoruz. Erken aşama girişim olarak tanımlayabileceğimiz PinkDx, ilk olarak jinekolojik kansere işaret edebilecek genel semptomlarla doktorlara başvuran kadınlar için tanısal zorlukların üstesinden gelmeye odaklanacak. Şirketin paylaştığı bilgilere göre ABD'de 100 binden fazla kadına her yıl jinekolojik kanser teşhisi konuluyor. 

Yatırımla beraber kendi alanında öne çıkan isimlerden biri olan Alison Cowan da baş tıbbi sorumlu olarak PinkDx'e katıldığını açıkladı.Cowan, PinkDx'in çözümlerinin klinik gelişimine rehberlik edecek. Şirket yatırımı, başlangıçta jinekolojik kanser türüne yönelik test geliştirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.