Samsung Mobilers ile üniversite öğrencileri gerçek pazarlama projelerine hayat veriyor

Samsung Mobilers ile üniversite öğrencileri gerçek pazarlama projelerine hayat veriyor

Tüketicilere ulaşan markaların pazarlama rekabeti günden güne daha çetin bir hal alıyor. Teknoloji alanındaki pazarlama çalışmaları ise yeni metodlar geliştirmeyi zorunlu kılıyor. Bunun en iyi örneklerinden biri de Samsung'un Türkiye dahil 30 ülkede düzenlediği Samsung Mobilers adlı eğitim ve uygulama programı.

Samsung bu programla bir yandan kendini tüketicilere daha sağlıklı bir şekilde tanıtmayı bir yandan da üniversite öğrencisi gençlerin pazarlama ve strateji yeteneklerini arttırmayı hedefliyor. Samsung Türkiye'de Mobilers projesinden sorumlu olan Tayfun Söğütlü ve iki yetenekli Mobilers üyesi ile yaptığımız görüşmede bu projenin detaylarını öğrenme fırsatı bulduk.

30 ülkede bine yakın üniversite öğrencilerine ulaşan bir proje

Samsung-Tayfun Sogutlu
Tayfun Söğütlü

Samsung’un 2009'da Koreli bir başka şirket ile attığı ilk adımlar 2010 yılında Mobilers projesine dönüşmüş ve 2010'dan bu yana Türkiye'yi de kapsayan geniş bir proje halini almış. 2010’da 14 ülke, 2011’de 20 ve son 2 yıldır 30 ülkede düzenleniyor.

Şu an dünya üzerinde 1200'den fazla Mobilers üyesi bulunuyor ve bu kişiler Samsung'un sağladığı gerçek ürünler ve gerçek bütçelerle pazarlama disiplinini öğrenip fikirlerini hayata geçirme şansını yakalıyor.

Türkiye'de 4 yıldır düzenleniyor

Bu açıdan bakıldığında "gerçek ürünler ve gerçek bütçelerle yapılan dünyanın en büyük dijital pazarlama projesi" olarak gösterilen Samsung Mobilers, Türkiye'de 4 yıldır düzenleniyor. Ülkemizde 2010’dan bu yana 2500'den fazla başvuru almış. Bu sene 21 üniversite öğrencisiyle devam eden projeye 2013 yılında 10 gün içinde alınan 216 başvuru arasından 7 öğrenci seçilmiş.

Görüştüğümüz Mobilers üyelerinden Mustafa Erdi Durak ve Gizem Alkan projede ikinci yılını sürdüren öğrencilerinden ve 6 milyon civarında izleme alan pazarlama çalışmalarının birer parçası konumunda.

Pazarlama, etkili dijital medya kullanımı, teknoloji ve iletişim konularında çeşitli eğitimler alan gençlerin bu konuda sadece üniversite derslerine odaklanan öğrencilerden ayrıldığını rahatlıkla söylebilirim. Zira kimi Mobilers üyeleri yurtdışı etkinliklere de götürülmek suretiyle sıradışı bir deneyim kazanma fırsatı elde ediyor.

Samsung Mobilers- Ogrenciler

Teknolojiden ve internetten anlayanlara kapı açık

Samsung Electronics Türkiye Dijital Pazarlama Uzmanı Tayfun Söğütlü, sadece İstanbul'dan değil, diğer illerden başvuru yapan öğrencileri de projeye dahil ettiklerini ve üniversite/bölüm kısıtlaması yapmadıklarını belirtiyor. Söğütlü, Mobilers üyelerinin geliştirdiği çalışmalardan da aşağıdaki örnekleri paylaşırken pazarlama ve teknolojiyle ilgilenen adaylara kapılarının açık olduğunu paylaştı.

Şu anda pikselpiksel.com adresinde devam eden haftalık canlı teknolojinin programının çalışmanın yanısıra yeni projelerin de planı yapılıyor. Yeni başvuru süreci büyük ihtimalle 2014'ün ikinci çeyreğinde açılacak ama siz de Mobilers üyesi olmak isterseniz Facebook veya Twitter üzerinden Samsung Türkiye'yi veya mobilersturkiye.com sitesini takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.