2024'ün takip edilmesi gereken mobil uygulama trendleri

Tahmine dayalı analitiğin kanallar arası ölçüme katkısı, yapay zekanın mobil pazarlama potansiyeli, bağlantılı TV'de alışveriş yapılabilir reklamlar ve yayın hizmetlerinde doğru ölçümleme öne çıkmakta.
2024'ün takip edilmesi gereken mobil uygulama trendleri

Günlük uygulama kullanım süresinin yapay zeka nedeniyle 5 saati geçtiğini sizlere aktarmıştık. Şimdi de takip edilmesi gereken 2024 mobil uygulama trendlerine gelin birlikte bakalım.

Tahmine dayalı analitiğin kanallar arası ölçüme katkısı

İlk olarak 2024 yılı trendlerinin merkezinde tahmine dayalı analitik yer alıyor. Tahmine dayalı analitik, kanallar arası ölçüm ortamına istikrar getirebilir. Bu kapsamda reklamverenler, harcama kanallarını belirlemek için makine öğrenimi ve yapay zekadan faydalanacak. Geçmişte ölçümlemeye odaklananların çoğu, birkaç kaynaktan veri toplayıp sonuçları karşılaştırarak gelecekte nereye yatırım yapacaklarına karar veriyordu. Ancak makine öğrenimi ve yapay zeka, pazarlama ekiplerine bir kullanıcının 3, 7, 14 ve 30. günlerdeki yaşam boyu değerini yüzde 90 doğrulukla tahmin etme imkanı tanıyor. Daha net konuşmak gerekirse; pazarlama profesyonelleri ilk 24 saat içinde bir kampanyanın yüksek değerli kullanıcıları çekip çekmediğini belirleyebilecek. Böylece pazarlama ekipleri daha fazla yatırım yapabilirken, kampanyayı diğer kanallar lehine durdurabilecek. Bu da bütçelerin daha verimli kullanılmasını ve daha yüksek ROAS'ı beraberinde getiriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.