Apple iWatch için Japonya'da marka başvurusunda bulundu

Apple iWatch için Japonya'da marka başvurusunda bulundu

Apple'ın çok konuşulan potansiyel yeni ürünü iWatch için önemli bir delil ortaya çıktı. Apple, iWatch için marka başvurusunda bulundu.

Businessweek Japonya muhabirlerinin bildirdiği habere göre Apple, Japonya'da iWatch markası için başvuruda bulundu. Şirket yetkilileri beklendiği üzere konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Apple'ın akıllı saat/bileklik üzerinde çalıştığını Şubat 2013'te sizlerle paylaşmıştık. Apple bu konuda herhangi bir ipucu vermese de CEO Tim Cook, Google Glass'ın kitlesel bir ürün olmayacağına inanmadığını söylediği D Conference konuşmasında akıllı bileklik fikrini daha iyi bulduğunu söylemişti.

iWatch için vakit nakit demek

Apple'ın hiç bir zaman ürün tanıtımı öncesinde resmi ağızdan bir bilgi paylaşmasını beklemediğimiz için şimdiye kadar sızan haberlerin yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Businesweek'in duyumlarına göre Apple'ın akıllı saat/bileklik üzerinde çalışmak için 100 ürün tasarımcısını görevlendirmiş olması da bu noktada söylemek gerek.

Apple'ın son adımları aslında konunun gerçekliğini doğrulamaya yetiyor. Diğer yandan rakiplere bir mesaj niteliği de taşıyor. Zira Apple ile beraber Microsoft, Google, Samsung, Sony, Baidu ve Foxconn da bu piyasaya girdi veya girmek üzere. Apple hisselerinde son 6 ayda yüzde 25 civarında bir düşüş var ve artık Apple'ın yeni bir ürünle yükselişe geçmesi bekleniyor.

apple hisseleri

Bu konudaki görüşlerimi daha önce paylaşmıştım ama iWatch'un ne kadar etkili olduğunu pazara girdiğinde göreceğiz.

*Görsel Kaynak: Apple daha önceki bir patent belgesindeki tasarım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.