Aslanoba Capital’den Buldumbuldum.com’a 5 milyon TL yatırım

Aslanoba Capital’den Buldumbuldum.com’a 5 milyon TL yatırım

Son dönemin en çok konuşulan yatırımcılarından biri haline gelen Hasan Aslanoba, Arda Kutsal ile yaptığı ve Webrazzi TV’den yayınlanan röportajında 2013 yılında toplamda 20 milyon dolarlık (yaklaşık 35 – 40 milyon TL) yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı.

2013 için ayrılan yatırın bütçesi dahilinde Boni, Ehil, Tablet Seminerler, AnyMeeting, AlwaysFashion, İncir, Etohum, Fırsat Bu Fırsat, HemenKiralık, Tasit.com, Vivense, BiTaksi, İninal ve MailMag’e seri halde yatırım yapan Aslanoba Capital yeni yatırımı BuldumBuldum.com’a yaptı. Hatırlayacağınız gibi Hasan Aslanoba Webrazzi Startup13’te toplam 20 girişime yatırım yapmayı planladığını söylemişti.

Buldumbuldum.com’a şirketin yüzde 20’si karşılığında 5 milyon TL’lik yatırım yapan Hasan Aslanoba böylece bugüne kadarki en büyük yatırımını da gerçekleştirmiş oldu.

BuldumBuldum.com’un kurucusu Güçlü Gökozan’dan yatırım ve yatırım sonrası planlar ile ilgili bilgi aldık.

Güçlü Gökozan yatırımın bir yandan pazarlama ve reklam harcamalarının yanı sıra şu anda 6 bin olan ürün çeşidinin yıl sonuna kadar 10 bine çıkartılması için kullanılacağını söyledi. Ayrıca bu yatırımla beraber operasyonu da büyütmeyi planladıklarını açıklayan Gökozan, hali hazırda 80 olan çalışan sayısının bir yıl içerisinde 200’e çıkartılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Güçlü Gökozan - Hasan Aslanoba

BuldumBuldum.com bildiğiniz gibi ilginç hediyelik ürünlerin ağırlıklı olarak yer aldığı bir e-ticaret sitesi fakat şirketin tek faaliyeti internet üzerinde değil. Hali hazırda büyük AVM’lerde fiziksel mağazaları da bulunan BuldumBuldum.com’un planları arasında Ankara, İzmi, Bursa gibi şehirlerde yeni mağazalar açmak da yer alıyor.

Fakat tek hedef Türkiye pazarı değil, yatırımın ardından aynı iş modeli ile Ortadoğu, Rusya ve Doğu Avrupa’ya da açılmak da Buldumbuldum.com’un hedefleri arasında yer alıyor. Bunların dışında çok yakın zamanda BuldumBuldum.com’dan ilgi çekici bir haber daha geleceğinin duyumunu aldık ama şu an için konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Ama bu haberi ilk olarak Webrazzi’de duyacağınızı şimdiden söyleyebiliriz ;)

Güçlü Gökozan son 1 yıldır farklı risk sermayesi ve private equity fonları ile görüşmelerinin olduğunu ancak vizyonu nedeniyle Hasan Aslanoba ile yola devam etmeye karar verdiklerini söylüyor. Bu iş birliği doğrultusunda yatırımının yanı sıra Erikli ve Nestle’nin birleşmesinin ardından Hasan Aslanoba’ya ait olan 10 bin metre karelik yeni operasyon merkezine de taşınan BuldumBuldum.com önümüzdeki dönemde büyümek konusunda pek bir sıkıntı yaşamayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.