Taksi çağırma uygulaması BiTaksi, Aslanoba Capital'den 2 milyon dolar yatırım aldı

Taksi çağırmanın yeni yöntemi olarak kendini tanımlayan BiTaksi'ye Aslanoba Capital'den 2 milyon dolar yatırım geldi.
Taksi çağırma uygulaması BiTaksi, Aslanoba Capital'den 2 milyon dolar yatırım aldı

Taksi çağırmanın yeni yöntemi olarak kendini tanımlayan BiTaksi'ye Aslanoba Capital'den 2 milyon dolar yatırım geldi. Geçtiğimiz Mart ayında açılan BiTaksi uygulaması iOS ve Android mobil cihazınızdan size en yakın taksiyi çağırmanızı sağlıyor. Kısa süre önce web sitesi üzerinden taksi çağırma hizmeti de vermeye başlanmış.

BiTaksi'ye haziran ayında GittiGidiyor kurucu ortaklarından Serkan Borançılı açıklanmayan bir bedelle yüzde 5 ortak olmuştu. Bugün ise Hasan Aslanoba'nın yaptığı 2 milyon dolarlık yatırımla BiTaksi'nin değerlemesi 10 milyon dolara ulaşmış.

Yirmi kişilik bir ekibe sahip olan BiTaksi'nin şu anda sadece İstanbul'da bir ofisi bulunuyor ve sadece İstanbul'da hizmet veriyor. Servisin yatırım sonrasında ise yıl sonuna kadar iki büyük şehirde daha hizmet girmesi planlanıyor.

bitaksi-hasan-aslanoba-yatirim

Birkaç sefer kullanma şansı bulduğum BiTaksi'nin çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kullansın veya kullanmasın taksi şöförlerinin büyük bölümünün haberdar olduğu BiTaksi'nin aldığı yatırımla birlikte çok daha hızlı şekilde yayılacağını tahmin etmek zor değil. Şu anda taksiciler için de ücretsiz olan uygulama, bir süre sonra taksicilerden müşteri (seyahat) başına ücret alacak. 

Nazım Salur tarafından kurulan BiTaksi, açılışından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen hem çok iyi bir bilinirlik elde etmeyi başardı, hem de Türkiye internet sektörünün iki önemli ismiyle ortaklık yapmayı başardı. Açıldığı günden itibaren takdir toplayan girişimin önümüzdeki aylarda nasıl bir seyir izleyeceğini hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.