Facebook'tan sonra Messenger Hikayeler'e de anket çıkartması geldi

Facebook'tan sonra Messenger Hikayeler'e de anket çıkartması geldi

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Instagram Hikayeler'e gelen Anket Çıkartması, artık Messenger Hikayeler'de de kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Instagram Hikayeler'in yanı sıra bir süredir Facebook Hikayeler'de de rastladığımız bu çıkartma ile kullanıcıların Hikayeler ürünündeki etkileşiminin artması hedefleniyor.

Bu anlamda Facebook Hikayeler'in 150 Milyon günlük kullanıcıya ulaşmasının ardından, şirketin yatırımını büyüme hızı olarak geride kalan Messenger Hikayeler'e yönlendirdiğini söyleyebiliriz. Messenger Hikayeler'de Anket Çıkartmasını kullanmak istiyorsanız, tıpkı Facebook ve Instagram Hikayeler'de olduğu gibi ilk önce fotoğraf veya videoyu yüklüyorsunuz. Sonrasında anket çıkartmasını seçerek, sorunuzu ve cevap seçeneklerinizi yazıyorsunuz. Eğer bu Hikayeyi görüntüleyenleri ve anketinize kimin ne cevap verdiğini görmek istiyorsanız, Hikayeyi yukarı kaydırmanız yeterli.

Instagram şimdiye kadar, Hikayeler'e getirdiği anket çıkartmasının istatistiklerini paylaşmadı. Ancak yakın zamanda şirketin emoji slider çıkartmasını piyasaya sürmesi, bu tarz çıkartmaların etkileşimde kilit rol oynadığının bir göstergesi olabilir. Belli ki şirket, anket çıkartmasının bu başarısının Messenger Hikayeler'in kullanıcı büyümesini tetikleyebileceğini düşünüyor. En son Messenger Day ismi altında günlük 70 Milyon günlük kullanıcıya ulaştığı açıklanan platform, o dönemde  250 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Instagram’ın ve rakamlarıyla Snapchat‘i sollayan WhatsApp'ın oldukça gerisinde kalmıştı. Bir süre sonra Facebook Hikayeler'i Messenger Hikayeler ile kombinleyen şirket, çapraz paylaşım ile Messenger Hikayeler'e hareketlilik kazandırmanın yolunu açtı.

Bu arada Messenger'ın geçtiğimiz yıldan beri şirkette bir işletme aracı olarak konumlandırıldığını da hatırlatalım. Platforma, İşletmeler için Messenger Yayını, Messenger Reklamları, İşletmeler için Sponsorlu Mesajlar gibi özellikler kazandıran şirket, ilk çeyrek kazançlarını açıklarken Messenger'a işletme özellikleri eklemeye devam edeceğini de belirtti. 18 milyon işletmenin Messenger üzerinden müşterileriyle iletişime geçtiğini düşündüğümüzde, anket çıkartmasının işletmeler odağında geliştiğini söylemek de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.