Instagram Hikayeler'e anket çıkartması geldi

Instagram Hikayeler'e anket çıkartması geldi

Yakın zamanda 800 Milyon aktif kullanıcıya ve 2 milyondan fazla reklamverene ulaşan Instagram, görünen o ki yakaladığı bu ivmeyi etkileşimi arttırarak sürdürmek istiyor. Instagram Hikayeler'in büyüme hızı olarak Snapchat'i geride bırakmanın yanı sıra Filtreler ve Çıkartmalarla sürekli kendini yenilemeye çalıştığının da farkına varılıyor. Yakın zamanda mevsimsel çıkartmalar üreterek gündeme gelen Instagram Hikayeler şimdi de anket özelliğine sahip yepyeni bir çıkartma ile karşımızda. Üstelik bu çıkartma bizce etkileşim olarak ele aldığımızda sonbaharı vurgulamaktan öteye geçebilir.

Kullanıcıların Instagram Hikayeler üzerinden soru sorabileceği, arkadaş ve takipçilerinin bu soru üzerinde oy kullanabileceği interaktif bir anket çıkartması yayınlayan Instagram, uygulama içindeki etkileşimi ciddi şekilde arttırmayı hedefliyor. Bu yeni çıkartma sayesinde kullanıcılar ilk defa direkt mesajlaşma dışında Instagram Hikayeler üzerinden başkalarıyla temasa geçebilme imkanına sahip oluyor. Aslında Instagram basitçe insanların arkadaş ve takipçileriyle iletişime geçmesini daha da kolaylaştırmaya çalışıyor.

Instagram Hikayelerde nasıl çift seçenekli anket paylaşımı yapılır?

Önce Hikayeniz için bir fotoğraf ya da video çektikten sonra anket çıkartmasını seçin. İstediğiniz yere yerleştirebileceğini çıkartmaya kendi sorunuzu yazabilir ya da anket seçeneklerini kişiselleştirebilirsiniz. Anketinizi paylaşmanızın ardından arkadaşlarınız ve takipçileriniz hemen oy vermeye başlayabilir. Üstelik bu süreçte eşzamanlı sonuçları görmeleri de mümkün! Yani birisi anketinize cevap verdiğinde, herhangi bir zamanda hangi cevabın önde olduğunu kolayca görebilecek.

Stalker'lar dikkat verdiğiniz oy görülüyor

Eğer kendi anket sonuçlarınızı görüntülemek istiyorsanız izleyiciler listesini yukarı çekerek açmanız yeterli. Üstelik sadece hangi seçeneğin kaç oy aldığını değil, kimin hangi seçeneği oy verdiğini de görebileceksiniz. Instagram'ın Hikayeler'e getirdiği bu yeniliği Instagram Hikayeler'deki ilk interaktif özellik olarak tanımlayabiliriz. Buna ek olarak, güncelleştirme ile Hikayeleri daha eğlenceli hale getirmek adına iki yeni gelişmiş özellik olarak, yazı ve fırçalar için bir renk seçici ile yazı ve çıkartmalar için bir hiza aracı da sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.