Workup Girişimcilik Programı ilk döneminde 9 girişimi mezun etti

Workup Girişimcilik Programı ilk döneminde 9 girişimi mezun etti

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve Kolektif House tarafından yönetilen Workup Girişimcilik Programı, Mayıs ayında ilk girişim sınıfını duyurmuştuk. Dün düzenlenen sunum günü etkinliğiyle Workup’ın ilk mezunları belli oldu ve 9 girişim programı başarıyla tamamladı.

Teknolojik iş fikri ve erken aşama girişimi olan girişimcileri destekleyen Workup’ın eğitim programına seçilen girişimler ilk 1 ayı deneme olmak üzere toplamda 6 aylık bir mentorluk desteği alıyor. Kolektif House Levent bünyesinde Ömer Erkmen’in baş mentorluğunda ilerleyen program boyunca girişimciler hem iş geliştirme hem de girişimcilik konusunda önemli bilgiler edinip İş Bankası’nın da desteğiyle müşteri portföyünü genişletme imkanı buluyor.

İş fikri geliştirmeden yalın girişimciliğe, ekip kurma ve yönetmeden, hukuk, finans ve muhasebeye kadar farklı alanlarda eğitimler alan girişimciler, Kolektif House üyesi oldukları için bu süre boyunca Kolektif House’un sunduğu tüm etkinliklere katılım, ayrıcalıklardan yararlanma ve networking yapma fırsatına da sahip oluyor. Workup’ta girişimciler birbirleriyle girişimleri üzerine fikir paylaştığı seanslar (War Game) ve Happy Hour’lar ile birbirlerini tanırken stajyer öğrenci desteğinden de faydalanıyor.

Rekabet hızlanırken ekosistemdeki ortak çalışmalar da hızlanmalı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Workup Demo Day etkinliğinde dijitalleşmeyle çıkan yeni iş modellerinin rekabeti hızlandırıdığına ve böyle bir ortamda şartların daha çok işbirliği fırsatı doğurduğuna vurgu yaptı. Girişimci ekosistemi oyuncularıyla daha yakın çalışılması gerektiğini söyleyen Sezen, ekosisteme desteklerinin süreceğini de ekledi. Sezen, “Girişim sermayesi yatırım fonları, kitlesel fonlama gibi çeşitli araçlar 2018’den itibaren daha çok gündemimizde olacak.” diyerek finansman tarafında da umut veren bir açıklama yaptı.

Sözü fazla uzatmadan Workup Girişimcilik Programı’nın ilk mezunlarını* ve bu süreçte neler yaptıklarını kısaca tanıtalım;

Boostfy: Instagram kullanıcılarına özel etkileşim aracı. SaaS (Software as a Service) modeliyle çalışıyor. Boostfy, Program öncesindeki gelirlerinin yaklaşık 12 kat fazlasına ulaşmış durumda ve küresel kaçta büyüyen bir girişim. (Webrazzi tanıtımı)

Banamama: Evcil hayvan besleyenler için internetten mama & bakım ürünleri sipariş edilmesini saplayan bir abonelik servisi. İş Bankası kredi kartı sahiplerine özel kampanyalar yapan girişim Workup programı süresince 21 farklı şehire yayılmış ve müşteri sayısı 2 katını geçmiş. Kendini hayvan severler için bir yaşam platformu olarak da gören girişim Askidamama.co adlı mama bağışı yapılabilen platformu hayata geçirmiş. (Webrazzi tanıtımı)

E-kira: Ev sahibi ve kiracıları arasındaki ilişkiyi düzenleyen platform, kiraların kredi kartıyla ödenebilmesini sağlıyor. Aidat ödemesi yapılabilen bir altyapı geliştirmeye çalışan girişim yakın zamanda kira hesaplamaları, emlak vergisi gibi ev sahiplerinin ihtiyaç duyduğu özellikleri de kullanabilecekleri bir mobil uygulamayı yayınlayacak. (Webrazzi tanıtımı)

Mangr: Kullanıcılarının kolay ve eğlenceli şekilde para transferi yaptırmasını sağlayan mobil uygulama. Şu anda uygulama test sürecinde ve denenebilir. Wirecard ile entegrasyon anlaşması yapan Mangr, ödeme alınabilmesi için işyerleriyle görüşüyor.

Overstruct: Mimarlık ofislerinin mevcutta kullandıkları 2 boyutlu çizimlerin sanal gerçeklik ortamına taşınmasını otomatize eden bir platform. Overstruct ekibi yazılımın son hale getirilmesi için geliştirmelere devam ediyor. Açık Beta için ürün hazır durumda.

Octovan: Nakliye ihtiyacı olan kullanıcılarla taşıma belgeli ticari araç sahiplerini bir araya getiren platform. Girişim mobil uygulamalarını yayınladı ve ilk müşterilerine hizmet vermeye başladı. Dekopasaj gibi kurumlarla B2B anlaşmalar yapan girişim bugüne dek 130’a yakın taşıma yapmış. Anadolu Sigorta ile işbirliği yaparak taşıma sigortası sunmaya başlamış.

Stubridge: Üniversite öğrencileri için not paylaşımı sağlayan sosyal uygulama. Yenilenen iOS uygulaması ve okulların açılmasıyla birlikte kullanıcı sayısını hızla attırıyor. Youth Store ve Canon işbirliğiyle üniversitelerde ücretsiz not basımı sağlamak üzere anlaşma sağlamış.

Scode: Kodlama öğrenmeyi kolaylaştıran Scode, kurgulanmış senaryolarla yazılım öğrenimi sağlayan mobil uygulama. Yeni versiyonuyla hem Android hem de iOS için uygulama mağazasında yerini aldı. Toplamda 60 bini aşkın indirme sayısına ulaşan Scode’un girişimcisi de oldukça genç (20 yaş altı) ve Scode İngilizce dil desteği için çalışmalarını sürdürüyor. (Webrazzi tanıtımı)

LittleSleeper: Ebeveynlere özel bebek uyku eğitimi uygulaması. Android uygulamasını yayınlayan girişim altyapı ve arayüz geliştirmelerine devam ediyor.

*Workup'ın Mayıs ayındaki duyurusunda paylaşılan MobilyaTakip, Leadtime, Rone girişimleri mezunlar arasında yer almıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.