Waymo'nun sürücüsüz otomobilleri 6.4 milyon km yol katetti

Waymo'nun sürücüsüz otomobilleri 6.4 milyon km yol katetti

Otomotiv dünyasının geleceği olarak gösterilen sürücüsüz otomobil teknolojilerinin en önemli oyuncularından olan Waymo, test sürecinde olan sürücüsüz otomobillerinin ne kadar yol katettiğini açıkladı. Google tarafından satın alınan Waymo'nun sürücüsüz otomobilleri kamuya açık yollarda 4 milyon mil yani 6.4 milyon km yol katetti.

6 ayda 1.6 milyon km

Bir grafik ile 6.4 milyon km yol katettiğini açıklayan Waymo, yaklaşık 2,5 yıl içinde bu başarıyı elde etmiş oldu. Yayınlanan grafikle birlikte sürücüsüz otomobillerin test süresi boyunca gelişim yaşadığını da anlıyoruz. Waymo'nun sürücüsüz otomobillerinin ilk 1 milyon mili yani 1.6 milyon km'yi katetmesi 1,5 yıl sürerken son 1.6 milyon km'yi katetmek sadece 6 ay sürdü.

Araç çağırma servisi olan Uber'in sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Eylül ayında paylaştığı bilgilere göre Uber'in sürücüsüz otomobilleri 1 yıl içinde 1.6 milyon km yol katetmeyi başardı. Nisan ayında yüzlerce insana sürücüsüz otomobili deneyimleme imkanı sunan Waymo, sürücüsüz otomobilini Arizona eyaletinin Phoenix şehrindeki gerçek yolcularla test etmişti.

Otomobil konusunda Chrysler'la iş birliği içinde olan Waymo testlerinde modifiye edilmiş Pacifica modelini kullanıyor. Ekim ayının son günlerinde ise modifiye edilmiş sürücüsüz otomobilinin detaylarını paylaşan Waymo, ilk kez sürücüsüz otomobilin içinde yer alan teknolojileri gözler önüne serdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.