Facebook, Mac ve PC için ekran paylaşım özellikli Workplace uygulamasını piyasaya sürdü

Facebook, Mac ve PC için ekran paylaşım özellikli Workplace uygulamasını piyasaya sürdü

Facebook, Workplace için yayınladığı PC ve Mac uygulamasında Stride'da ve Slack'te olduğu gibi ekran paylaşma özelliğini sundu. Masaüstü uygulaması ve ekran paylaşımı özelliklerinin hayata geçmesi Workplace kullanıcılarının uzun süredir arzu ettiği bir şey. Facebook'un kullanıcılarını dinlediğini görmek çok güzel. Ne de olsa şirket, kullanıcı başına 1 ile 3 dolar arası ödeme yapan 14 bin Workplace kullanıcısına sahip, kimse işin başındayken bu miktarda bir kullanıcıyı yarı yolda bırakmak istemez. Üstelik yakın zamanda Walmart'ın da bu kullanıcı ağına katıldığını düşünürsek, Workplace'in rakiplerini alt etmek için kendine sürekli yeni ve farklı özellikler kazandırması  muhtemel görünüyor. Ekran paylaşımı özelliği ise bu özellikten yoksun olan Skype ve WebEx kullanıcılarının dikkatini çekebilir. Böylece Workplace yeni kullanıcıları da ağına kolayca ekleyebilir.

Workplace Sohbet uygulaması bilgisayara nasıl yükleniyor? 

PC ve Mac için sohbet uygulamasını indirme linklerini Workplace'in yardım merkezinde kolayca bulabilirsiniz. Hem PC hem de Mac için ayrı ayrı verilen linklere tıklamanızla birlikte exe dosyalarının bilgisayarınıza indiğini göreceksiniz.

Workplace Sohbet uygulaması nasıl çalışıyor? 

Masaüstü uygulaması aslında web sitesinde yer alan sohbet kısmından pek de farklı değil. Messenger.com'dan ilham alan tasarımda, tüm konuşmalarınızı, metin aramalarınızı, fotoğraf, video, ses klibi, emoji, GIF ve web cam paylaşımlarınızı aynı panelde görüntüleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra masaüstü bildirimlerini sayesinde mesajlaşmaları gözden kaçırma ihtimalinizi en aza indirebiliyorsunuz.

Bu arada Facebook'un 2012 yılında Messenger için de Masaüstü uygulaması yayınladığını hatırlatalım. 2011 yılında herkesi şaşırtan bu girişim, 2012 yılında beta sürümünden çıkmıştı. Ancak Messenger Masaüstü uygulaması beklenen başarıyı yakalayamayarak 2014 yılında herkese veda etti. O zamandan beri masaüstü sürümü yerine web ve mobile odaklanan Messenger yavaş bir büyümeye sahip olmasına rağmen yakın zamanda 1.3 milyar kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Ekran paylaşımı nasıl gerçekleşiyor?

4 yıldır piyasadaki en güçlü isimlerden biri olan Slack'in bile ekran paylaşımı özelliğini Mayıs ayında piyasaya sürdüğünü düşündüğümüzde Workplace'in bu konuda hızlı ilerlediğini söyleyebiliriz.

Workplace ekran paylaşımı özelliği ile isterseniz ekranınızın tamamını paylaşabileceğiniz gibi dilerseniz çalıştığınız programın bir kısmını da paylaşabilirsiniz. Bu bilgisayarındaki fotoğrafları paylaşmaktan çekinen kişiler için tam bir nimet.

Ekran paylaşımı ve masaüstü uygulamasıyla piyasadaki diğer ekip içi iletişim üzerine hizmet veren ürünleri geride bırakmayı amaçlayan Workplace'in nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Zira bu konuda tek rakibi Slack ya da Microsoft değil, listede sahip olduğu  JIRAConfluence ve Trello 'nun yanı sıra yakın zamanda Stride’ı geliştiren Atlassian da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.