Walmart, Slack rakibi Facebook Workplace kullanmaya başladı

Walmart, Slack rakibi Facebook Workplace kullanmaya başladı

İki yıllık bir çalışmanın ardından Facebook'un geçtiğimiz sene şirketler için kullanıma açtığı Facebook Workplace, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Aralarında Starbucks, Heineken, Delta Hava Yolları gibi 14 binden fazla şirketin kullandığı kurumsal yazılım ürünü müşteri portföyüne yeni bir isim ekliyor. Çalışan sayısı ile dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Walmart önümüzdeki aydan itibaren kurum içi iletişimde, Slack rakibi, Workplace’i kullanmaya başlıyor.

Facebook'un önemli bir ürünü olan 'Facebook at Work' şirketler için yeni nesil intranet olarak adlandırabilir. Şirket çalışanları kendi şirketlerine ait platforma Facebook hesapları ile kolayca erişim sağlayabiliyorlar. Platform, özellikle fabrika, perakende alanında hizmet veren, çalışanlarının masa başı işten uzak olduğu organizasyonlar için oldukça önemli. Ürün, her kademeden çalışanın kurum içinde sağlıklı iletişim kurmasını sağlıyor.

Rekabet avantajı yüksek

Bu arada Facebook Workplace, rakipleri  Slack'e ve Microsoft'un aynı görevi üstlenen ürününe karşı da büyük bir rekabet avantajı yakaladığını paylaşalım. Bunda ürünün kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olmasının etkisi büyük. Tabi Facebook'un 2 milyardan fazla kullanıcısının olması da bunda ayrı bir rol oynuyor.

Facebook için de önemli bir ürün olan Facebook Workplace, Londra'da faaliyet göstermeye başlamıştı. Yoğun talep ile birlikte ürünün bugün dünyaya dağılmış birkaç satış bürosu var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.