Apple'ın bu akşam düzenleyeceği iPhone etkinliğinden beklenenler

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği iPhone etkinliğinden beklenenler

Apple'ın bu akşam etkinlik alanından ve canlı bloglamayla aktaracağımız Hey Siri etkinliğinin en önemli gündemi yeni iPhone. Ancak Apple'dan beklenenler bununla sınırlı değil. Şirketten, oldukça radikal bir adım atıp geleneği bozmazsa, bu akşam iPhone 6S ve iPhone 6S Plus (Apple bu cihazları farklı adlandırmış da olabilir) modellerinin yanında Apple TV, iPad ve Apple Watch ile ilgili duyurular da bekleniyor.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus

Apple'ın büyük ekranlı iPhone 6'nın yeni serisinde tasarım açısından önemli bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Buna karşın cihazın renk seçenekleri arasına Apple Watch'ta olduğu gibi pembe altının katılması kuvvetle muhtemel. Kullanıcı deneyimi açısından önemli bir fark daha önce Apple Watch'ta ve yeni Mac'te gördüğümüz Force Touch özelliğinin eklenmesiyle yaratılabilir.

Force Touch'ın Mac'te olduğu gibi yeni fonksiyonlar yerine, uygulamalar arasında geçişlerle ilgili yeni kısa yollar sağlaması daha olası. Cihazların teknik özellikleriyle ilgili de aslında epey bilgi basına sızmış durumda. Bu konudaki detaylar için Fırat'ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus hakkında bilinmesi gerekenler yazısını inceleyebilirsiniz. Cihazlarda, depolama alanı konusunda bir iyileştirme beklenmediğini de hatırlatalım.

iphone 6s2

iPad Pro ve iPad mini 4

Apple ana ürün kategorileri arasında performansı şüpheli cihazlardan biri olan iPad'in kaderi de bu akşam değişebilir mi? Son dönemde IBM ve Cisco gibi şirketlerle B2B açılımını hızlandıran Apple'ın, iPad'i kurtaracak formülü de iPad Pro olabilir. ForceTouch destekli bir dokunmatik ekran kalemiyle gelmesi beklenen cihazın,  iOS 9'un ekran bölme özelliğinin keyfine varmaya uygun bir şekilde 12.9 inch boyutunda olacağı duyumlar arasında. Cihazın 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Yeni iPad Mini ile ilgili ciddi bir yenilik beklenmiyor. Cihaz, A8 chip'iyle daha hızlı ve daha ince tasarımla iddiasını güçlendirecek gibi görünüyor.

ipad pro

Yeni Apple TV

Baştan sona yenilenmesi beklenen Apple TV ile ilgili bu yılki ilk haberimizi yaptığımız tarih geçtiğimiz Mart ayına kadar gidiyor. Yani yeni Apple TV uzunca bir süredir konuşuluyor; lansmanıyla ilgili ise görüş ayrılıkları var. Ancak en yakın duyumlar cihazın bu akşamki etkinlikte tanıtımının yapılacağı söylentilerini doğrular nitelikte. Yeni Apple TV ile ilgili güçlü olasılıklar cihazın yeni tasarımı, 149 dolardan piyasaya sunulacağı, A8 chip'iyle daha hızlı çalışacağı, touchpad ve Siri özellikli bir uzaktan kumandaya sahip olacağı şeklinde sıralanıyor.

Donanım özelliklerinin yanında Apple TV'ye özel bir uygulama mağazası ve geliştiricilere yönelik sunulacak SDK'sıyla Apple'ın set üstü kutusunu bir platforma çevirmesi de olası. Diğer özelliklerle birlikte düşünüldüğünde bu, yeni Apple TV'nin oyun konsollarına ciddi bir alternatif olacağını işaret ediyor olabilir. Casual gamer'ları da hedef kitlesine dahil eden Apple, çoklu eğlence anlayışına yeni bir yaklaşım da getirebilir.apple tv konsept

Üç yıldır güncellenmeyen Apple TV'den diğer beklenenler arasında, Amazon Echo gibi pasif dinleme özelliğine sahip bir cihaza dönüştürülmesi de var. Siri ve Homekit altyapısıyla desteklenecek olan Apple TV bu sayede sesli komutları algılayarak ev içindeki diğer akıllı cihazlarla iletişime geçip onlara komut gönderebilecek. Apple'ın olası bir online TV içerik hizmetini ise önümüzdeki yıldan önce tanıtması beklenmiyor.

Ortaya Karışık

Tüm bu ana başlıkların dışında Apple'ın donanım güncellemeleri arasında Apple Watch Sport modeline eklenecek olan yeni kordon renkleri var. Apple Watch'tan esinlenen bir diğer yenilikse iPhone 6S'e hareketli animasyon özellikli duvar kağıtları eklenebilmesi olacak.

heysiri

Halihazırda iOS 9'u ve yeni işletim sistemlerini WWDC 15'te tanıtan Apple'ın yazılım tarafında kapsamlı bir yenilik duyurmasını beklemiyoruz. Ancak bu akşam Watch OS2 ve El Capitan'ın piyasaya ne zaman çıkacaklarını öğrenebiliriz.

Duyumların doğrulanıp doğrulanmadığını bu akşam saat 20:00'den itibaren birlikte göreceğiz. Bizden ayrılmayın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.