Apple, WWDC'de açıklamaya hazırlandığı yeni nesil Apple TV'nin lansmanını erteledi

Apple, WWDC'de açıklamaya hazırlandığı yeni nesil Apple TV'nin lansmanını erteledi

Bugüne kadar toplamda 25 milyon adet satma başarısı gösteren Apple TV'nin son dönemde kullanıcıların ilgisini kaybettiği malum. Biraz da bu durumu değiştirmeye yönelik olarak şirketin yeni nesil bir Apple TV üzerinde çalışmaya başladığı ve pazardaki ürünün fiyatında da indirime gittiğini biliyoruz.

Apple'ın her yıl düzenlediği WWDC'de (Küresel Geliştirici Konferansı) tanıtılması beklenen yeni nesil Apple TV son çıkan söylentilere göre bir süre daha ortalarda olmayacak. Neden olarak da Apple'ın büyük video içerik üreticileriyle lisans ve telif hakkı üzerine bir türlü anlaşamadığı ve sonuç olarak anlaşmaları imzalamadan ve içeriği zenginleştirmeden yenilenmiş ürününü tanıtmak istemediği gösteriliyor.

Yeni nesil Apple TV'nin daha güçlü A8 işlemciye sahip olacağı ve hafızasının da arttırılacağı söyleniyordu. Apple radikal bir hamleyle yeni nesil Apple TV için ayrı bir uygulama mağazası oluşturacak ve yayınlayacağı SDK ile yazılım geliştiricilerin bu platforma uygulama geliştirebilmesine de olanak sağlayacak. Bunun yanında ürün yenilenmiş ve dokunmatik özelliğe sahip bir uzaktan kumandayla gelecek.

Görünen o ki Apple, kullanıcılar için video içeriklerinin yeterince fazla olmadığını düşünerek lansmanı belirsiz bir tarihe ertelemiş. Amazon Fire'dan sonra piyasadaki rekabetin daha da kızıştığını göz önünde bulundurursak, şirketin yeni nesil Apple TV'yle bu alanda yine liderlik koltuğuna oturmak istediğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.