Yenilenen Apple TV, Siri, akıllı ev ve uygulama mağazası desteğiyle bu yaz geliyor

Yenilenen Apple TV, Siri, akıllı ev ve uygulama mağazası desteğiyle bu yaz geliyor

Apple, ilk kez 2012 yılında piyasaya sunduğu ve bugüne kadar yan roller verdiği ürünü Apple TV için radikal değişiklikler planlıyor. Kısa bir süre önce Re/code'dan Buzzfeed'e transfer olan John Paczkowski'nin haberine göre, şirket bu yaz düzenleyeceği WWDC 2015 etkinliğinde yenilenen Apple TV'yi tanıtacak.

Hatırlayacağınız gibi Apple Watch etkinliğinde, halihazırda rakiplerinden çok da ciddi bir farkı kalmayan Apple TV'nin fiyatını düşüren Apple, bu yaz yeni bir donanım tanıtmayı planlıyor, habere göre. Yeni tasarımla birlikte daha güçlü teknik özelliklerle gelmesi beklenen yeni Apple TV'ye özel bir uygulama/oyun mağazası da sonunda açılabilir. Bu durumda, Apple'ın WWDC etkinliğinde geliştiricilere yeni bir SDK sunması da mümkün.

Yeni Apple TV'nin iyileştirilen yazılımı Siri desteğini getirirken, şirketin akıllı ev otomasyon sistemi HomeKit'le uyumlu cihazların kontrol edilmesini sağlayacak.

Konuyla ilgili elbette Apple tarafından yapılan bir açıklama yok ancak Apple TV ile ilgili son dönemde, önemli kaynaklardan artan sayıda haber görüyor olmamız şirketin bu alanda ciddi bir dönüşüm hareketine başladığını gösteriyor olabilir. WSJ, bu hafta başında Apple'ın bu Sonbahar'da Web TV hizmeti vermeye başlayacağını yazmıştı. WWDC 2015 etkinliğinde tanıtılacak olan servisin aralarında ABC, CBS ve Fox gibi yayıncıların olduğu 25 kanalla sunulacağını söyleyen haberde Apple'ın servisi aylık 30-40 dolar arasında fiyatlandıracağı bilgisine yer veriliyor. Bununla birlikte Web TV servisi Apple TV başta olmak üzere Apple'ın diğer iOS cihazlarından izlenebilecek olan servis için şirketin talebe göre erişilebilecek bulut tabanlı dev bir medya kütüphanesi oluşturduğu da söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.