Apple yeni iPhone'daki depolama alanı konusunda hayal kırıklığı yaratabilir

Apple yeni iPhone'daki depolama alanı konusunda hayal kırıklığı yaratabilir

Geçtiğimiz hafta iPhone 6S'e ait olduğu öne sürülen görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntülerdeki telefonun iPhone 6 serisinden tasarım olarak hiçbir farkı olmaması ilk dikkat çeken unsur olmuştu. Bugün ortaya çıkan yeni bir bilgiyse yeni iPhone'a sahip olmak isteyen kullanıcıları üzebilir. Şirket, şimdilik iPhone 6S olarak anılan yeni iPhone'un model gamını, iPhone 6 ve 6 Plus modelinde olduğu gibi, tekrar 16 GB hafıza seçeneğinden başlatarak satış sunacak. Daha önce 16/32/64GB olan seçenekleri iPhone 6'da 16/64/128'e değiştiren Apple, benzer fiyat aralıklarındaki rakiplerinin tersine, en çok satılan giriş fiyatındaki modeli ısrarla güncellemeyerek 16 GB'de tutuyor. Üstelik rakiplerinin hafıza kartıyla artırma seçeneği sunduğunu da ekleyelim. Buradaki sorun şu ki, iPhone'ların donanımsal gücü ve buna paralel olarak uygulamaların becerileri ve kapladıkları alan sürekli arttı. Apple başlangıç modelinin depolama kapasitesini 16GB'de tutarak kullanıcıya bir nevi "Temel, basit uygulamaları kullanın, gerisini boşverin. Fazla fotoğraf ve müzikle de işiniz olmasın. Çok lazımsa iCloud verelim" demiş oluyor.

Geçtiğimiz yıl iOS 8'in yayınlanmasıyla birlikte birçok kullanıcı telefonunda yeteri kadar hafıza olmadığı için yükseltme işlemini yapmamış ve mağdur olmuştu. Apple yeni gelecek iOS 9 ile birlikte işletim sisteminin telefonda kendi yerini kendisinin oluşturacağını ve kullanıcıların benzer bir sorun yaşamayacağını belirtse de kullanıcıların çoğu yine bundan o kadar emin değil çünkü mevcut olarak telefonlarında barındırdıkları fotoğraflar, videolar ve uygulamaların toplam boyutunun 16 GB'a günümüz şartlarında yetmesi çok zor.

Apple, hafıza problemi yaşayan kullanıcıları bu yolla iCloud'u kullanmaya zorlasa da, orada da problem var, çünkü kullanıcılar birden fazla iOS cihaz kullanıyorlarsa ya yine depolama problemi yaşayacaklar ya da yüksek meblağlar ödeyip ekstra alan satın alacaklar. Örneğin bir iPad ve iPhone kullandığınız varsayalım. iCloud üzerinde ikisi için toplam yalnızca 5 GB alanınız var ve daha fazlasını istiyorsanız iCloud Premium'a geçmek zorundasınız. Analist Neil Cybart'in raporuna göre Apple, 16 GB hafızaya sahip iPhone kullanıcıları üzerinden iCloud'u kullanarak ekstra 3 milyar dolar kazanıyor olması tartışmaları doğrular nitelikte.

Görsel Kaynak: Twin Design / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.