Ersan Özer’in, 1999 yılında NTV’de çalışırken kurduğu itiraf.com’un Türkiye internet tarihinde önemli bir yeri var. Uzun süre tek başına sürdürdüğü itiraf.com macerasını 2004’te siteyi Siberalem’in de sahibi olan EBİ’ye satmasıyla sonlandırmış olsa da, itiraf.com denildiğinde bugün bile ilk akıllara gelen isim Ersan Özer.
İşte bu yüzden Webrazzi’de itiraf.com’u andıran mobil uygulama Whisper ile ilgili yaptığımız habere Twitter üzerinden yorum yaparken, itiraf.com’un kapanacağına dair aldığı bir duyumu paylaşması büyük ses getirdi.
Bizim de konuyla ilgili gelişmeleri paylaştığımız haberde de yer aldığı gibi itiraf.com kapanmıyor ama ihtimali bile çok ses getiren bu konuyla ilgili en yetkili ağızdan gelen açıklamayı da paylaşalım istedik…
Bildiğiniz gibi 1998 yılında kurulan EBİ, 2012 yılında bünyesindeki faaliyetlerini iki ayrı şirkete ayırmıştı. Idefix, Prefix, SabitFikir ve HesapKitap.com daha sonradan 11,5 milyon TL’ye D&R tarafından satın alınan EBİ bünyesinde kalan sitelerdi.
Aralarında itiraf.com’un yanı sıra Siberalem, Evlilik Merkezi, Tolki ve Laf Cambazı’nın da bulunduğu siteler ise Workbench bünyesine katılmıştı. Dolayısıyla adı sıklıkla EBİ ile anılıyor olsa da aslında itiraf.com bir Workbench markası ve bu konuda yorum yapabilecek en etkili isim de Workbench’in genel müdürü Ayşe Gözde Ekmekçi.
"itiraf.com'u kapatmayı düşünmüyoruz."
İtiraf.com’un kapanacağı söylentileri üzerine Gözde Hanım’dan bir yorum istedik ve yaptığı açıklamayı olduğu gibi paylaşıyoruz:
itiraf.com, Workbench'in markalarından biri. Workbench'te EBİ'den ayrılış sürecinden sonra markaları tek tek ele alıp birtakım yenilemeler yapıyoruz. Bu yeniden ele alma döneminde öncelik arkadaşlık sitelerinin, özellikle Siberalem'in oldu. Geçtiğimiz bir yılda itiraf.com'a enerji ve kaynak ayıramadık, çünkü sıra gelmedi. Ancak şimdi, yavaş yavaş onun için geliştirebileceğimiz projelere kafa yormaya başladık. Türkiye'nin en eski internet markalarından biri olan, bizim de çok sevdiğimiz itiraf.com'u kapatmayı düşünmüyoruz.
Açıklama gayet net. Gözde Hanım itiraf.com’u kapatmayı düşünmediklerini ve geliştirilmeye devam edileceğini söylüyor. Bu çok da eski bir geçmişe sahip olmamasına rağmen Türk internet sektöründe simge haline gelmiş sitelerinden biri için güzel bir gelişme.
Diğer yandan itiraf.com’un var olan pazar koşullarında çok da karlı bir operasyon olmadığını da tahmin etmek zor değil. Bununla beraber sosyal web’in giderek daha önemli haline gelmesi ile birlikte, bu kadar önemli bir geçmişe sahip olan ve bilinirliği son derece yüksek itiraf.com gibi bir markanın her şeye rağmen ciddi bir potansiyel barındırdığını düşünmek de yanlış olmaz diye düşünüyorum.
Bakalım önümüzdeki zamanlar içerisinde itiraf.com ile ilgili nasıl gelişmelere şahit olacağız. Bu esnada siz de itiraf.com’un eski güzel günlerine geri dönmesi için neler yapılabileceğine dair fikirlerinizi yorumlar da paylaşabilirsiniz, böylece Webrazzi’de minik bir beyin fırtası gerçekleştirebiliriz :)
Bu sırada merak edenler daha önce Girişim Ofisleri’nde konuk olduğumuz Workbench ve EBİ’nin videolarına da göz atabilirler.