Söylenemeyen sırları paylaşmayı sağlayan Whisper’a 21 milyon dolar yatırım

Söylenemeyen sırları paylaşmayı sağlayan Whisper’a 21 milyon dolar yatırım

Bazı şeyleri karşınızdakilere itiraf etmek kolay değildir. Türkiye bu sorununu zamanında itiraf.com ile aşmıştı. Benzer bir özelliğe sahip olan Whisper adlı uygulama ise içerisinde bulunduğumuz mobil devirde özellikle genç kullanıcıların sırlarını, kimliklerini ortaya çıkartmadan paylaşmalarını sağlıyor.

Kendisini “kimlikleri gizli kullanıcıların tecrübeleri sayesinde bir araya geldikleri bir sosyal ağ” olarak tanımlayan Whisper, geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma açıldığından beri hızla büyümüş. Özellikle 18 – 24 yaş aralığındaki gençlerin büyük ilgi gösterdikleri uygulama, kullanıcıların seçtikleri bir fotoğraf üzerine sırlarını yazarak paylaşmalarını sağlıyor.

Bu paylaşımları kimliğinizi gizleyerek herkese açık şekilde paylaşmak ücretsiz, ama eğer uygulamanın özel mesaj imkanını da kullanmak isterseniz aylık 5,99 dolarlık bir ücreti var. Bu model sadece kullanıcıların değil, yatırımcıların da ilgisini çekmiş olacak ki, yeni turda 100 milyon değerleme üzerinden 21 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Whisper

Nisan ayında Lightspeed Venture Partners’ın liderlik ettiği turda 3 milyon dolar yatırım alan Whisper’ın yeni yatırımı arka arkaya iki tur şeklinde gerçekleşmiş. Whisper önce Sequoia Capital’den 15 milyon dolar almasının ardından, kurucular ve ilk yatırımcılar bir kısım hisselerinin de 6 milyon dolara satışını gerçekleştirmişler. Whisper’ın blogunda duyurduğu bu gelişme ile birlikte Sequoia Capital’den Roelof Botha da firmanın yönetim kuruluna katılmış oluyor.

Whisper

Paylaşımların birer fotoğraf üzerine yazılan metinler ile gerçekleşiyor olması, uygulamanın viral özelliğini artıran en önemli etmenlerden biri. Bu sayede uygulama ayda 2,5 milyar sayfa gösterimine ulaşmayı başarmış. Bu, sadece iPhone ve Android uygulamalarına sahip bir sosyal ağ için oldukça etkileyici bir rakam.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.