Çiçek Sepeti 2012'de 2.6 milyon sipariş aldı [İnfografik]

Çiçek Sepeti 2012'de 2.6 milyon sipariş aldı [İnfografik]

Yeni yıla girerken CicekSepeti.com da 2012'nin bir özetini çıkarmış. Fiziksel mağazaların dağıtım gücünü internetin kolaylıklarıyla birleştiren girişim için iyi bir yılın geride kaldığını söyleyebiliriz. 2013 hedefleri ise daha iyi bir yılın başlangıcına işaret ediyor.

Amazon ve HummingBird Ventures ortaklıklarına sahip Çiçek Sepeti, 2012’de 2.6 milyon sipariş almış. Çiçek Sepeti'nin çalışan sayısı 200'e ulaşırken, iş ortağı çiçekçi sayısı 300'ü geçmiş. Bu çiçekçilerin çalışanlarını hesaba katacak olursak Çiçek Sepeti'nin hizmet ağına 1500 kişi daha eklenmiş oluyor.

Ciceksiparisi.com olarak 2001 yılında kurulan ve 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren girişim bu yıl 100 kamyonu doldurup taşıracak kadar çiçek göndermiş. Sipariş teslimi için de tam 3 milyon kilometre yol yapmış.

En çok hediye sevgillilere

Aşağıdaki infografiğe göre en çok hediye gönderilen özel gün 14 Şubat Sevgililer Günü (% 36) olmuş. Onu Anneler Günü (% 33) takip etmiş. Hediyelerin yüzde 90'ı kadınlara, yüzde 10'u da erkeklere gönderilmiş. Doğum günlerinde kek ve kurabiyeler, yıldönümlerinde çiçekler, geçmiş olsun temennilerinde meyve sepetleri en çok gönderilen ürünler olmuş.

Bünyesindeki farklı e-ticaret siteleriyle büyümek isteyen Çiçek Sepeti,  artık sadece ‘çiçek’ değil ‘hediye’ dendiğinde de akla ilk gelen e-ticaret firması haline geldiğini söylüyor. Elbette kullanıcı tarafındaki algı bizim için o kadar net değil ama Ciceksepeti.com'un artan ürün çeşidine ek olarak Bright E- Ventures Corporation’ın yeni markası olan takı ve kozmetik dikeyi Mizu.com (eski adı Viabonte) ve alternatif hediye sitesi Magic Gift'in bu yönde bir algıyı tetiklediğini düşünmek zor değil.

Dalgalanan Türkiye e-ticaret pazarı için 2013 yılı Amazon ve Çiçeksepeti'ni nereye taşıyacak bilmiyoruz ama ÇiçekSepeti'nin Ciceksepetidukkan.com'un YemekSepeti'nin irmik.com'u gibi karlı bir operasyon olacağını tahmin ediyorum.

ciceksepeti infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.