Google Maps uygulaması iOS 6'ya geçişleri hızlandırdı

Google Maps uygulaması iOS 6'ya geçişleri hızlandırdı

Google Maps'in iPhone'a gelmesi ile birlikte - halen Türkiye App Store'una düşmedi - telefonlarını iOS 6'ya güncelleyenlerin sayısında yüzde 29 oranında artış gözlemlendi. Bu durum, pek çok kullanıcının işletim sistemlerini sırf haritalar özelliğinin işlevsiz hale gelmesi yüzünden güncellemediği hipotezini de doğrulamış oldu.

Sadece iki gün içerisinde 10 milyon kişinin Google Maps'i indirmesi  iPhone'ların iOS 6'ya güncelleyenlerin sayısının artmasına sebep olmuş. Tabii ki Apple'ın iOS 6'yla birlikte Google'dan vazgeçip kendi haritalar servisini devreye sokması ve bunun kullanıcılarda yaşattığı büyük hayal kırıklığı vardı.

MoPub tarafından ortaya konulan verilere göre iOS 6'ya olan rağbetin sebebi artık kullanıcıların harita servisini Google Maps ile gönül rahatlığıyla kullanabilmelerinden kaynaklandığını göstermiş olması. Bu durum akıllı telefonlar içindeki uygulama ve hizmetlerin, bunların düzgün çalışırlığının son kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyuyor.

iOS 6

Bildiğiniz gibi, Apple haritalar servisi yüzünden eleştirilere maruz kalmış ve bazı yöneticileri koltuğundan etmişti. Bakalım Google Maps, gelecekte iOS kullanıcıları arasında nasıl bir rakam ulaşacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.