Apple Maps bir yöneticiyi daha koltuğundan etti

Apple Maps bir yöneticiyi daha koltuğundan etti

Apple'da harita depremi, çalışanların kovulmasıyla devam ediyor. Geçen aylarda iOS'un başındaki isimle yollarını ayıran şirket, bu sefer Apple Maps'teki başarısızlığın çaresini bir yöneticisini kovmakta buldu. Şirketten çıkarılan yeni isim Apple Maps takımının başında olan Richard Williamson oldu.

Bloomberg'ün haberine göre Richard Williamson'ın kovulma kararı Kıdemli Başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından verildi. Yazılım departmanlarından da sorulu olan Eddy Cue işin aslına bakılacak olursa Apple Maps takımından memnun değildi.

Eddy Cue, geçen aylarda Apple Maps birimine el atarak dışarından yardım almak üzere harekete geçmişti. Haziran ayında TomTom ile anlaşan şirket, tüm çabalara rağmen harita konusunda başarısız olmuştu.

Apple Kıdemli Başkan yardımcısı Eddy Cue

Richard Williamson, Apple son dönemlerde işten kovduğu ve üst düzey konumda çalışan ikinci kişi oldu. Geçen haftalarda Apple'ın iOS Yazılım Müdürü Scott Forstall, Apple'ın harita uygulamasında yaşanan sorun nedeniyle özür dilemeyi reddetmişti. Ancak bu günden sonra Scoot Forstall, Apple'dan ayrılma kararı almıştı.

Tim Cook harita için özür diledi

Aslında herşey Tim Cook'un kullanıcılardan özür dilemesiyle başlamıştı. Eylül ayında yazılı bir açıklama yapan Tim Cook, Apple Maps'in zaman içinde geliştirileceğini ve geçici olarak rakip şirketlerin harita servislerinin kullanılmasını önermişti.

Apple, hazır olmayan kendi harita servisini açmak için acele ettiği konusunda herkesin hem fikir olduğunu düşünüyoruz. Ancak şirketin yönetim olarak yaptığı hatayı çalışanlara yıkmak ne kadar mantıklı olduğu sorusunu da kendimize sormadan edemiyoruz. İşten ayrılan bu isimlerden sonra Apple Maps'te neler değişecek? Merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.