Apple haritaları kimden alıyor?

Aylardan beri beklenen Apple'ın WWDC 2012 etkinliği bitti ve iOS 6 duyuruldu. Yeni işletim sisteminde birçok farklı özellik bulunuyor. Ancak Apple'ın haritalar konusunda Google'ı oyun dışı bırakması en ilginç detaylardan. Peki Apple'ın yeni haritasını kim geliştiriyor?

Günün sorusunun yanıtı TomTom. Özellikle otomobil navigasyon sistemleri konusunda iddialı olan Hollanda merkezli şirket, Apple ile küresel harita lisansı konusunda anlaşma sağladıklarını kabul etti. Anlaşmanın detaylarında 'harita ve harita tabanlı bilgiler'e ilişkin lisans anlaşması olduğu ortaya çıkıyor.

Harita tabanlı bilgilere BlackBerry Trafik, BlackBerry Haritalar ve BlackBerry Konum Servisleri'ni örnek gösterebiliriz. TomTom'un özellikle gerçek zamanlı trafik bilgisi paylaşımda iddialı olduğu biliniyor. Apple'ın yeni haritasında trafik bilgisi özelliği bulunacak. Bunun yanı sıra sesli komut asistanı Siri'yle yönetilebilen navigasyon sistemi de Apple'ın haritalarında yer alacak.

Apple'ın Google haritalarını kullanmayı bırakarak, önemli bir adım atmış oldu. Bir tabuya dönüşen Google haritalarını yıkarak, kendi harita servisini kullanıcılarına sunması iOS kullanıcılarına yeni bir heyecan katacak. Google milyonlarca harita servisi kullanıcısına veda etmiş olacak.

TomTom'un App Store'da navigasyon uygulaması bulunuyordu. Uygulamanın ekran görüntülerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.