comScore'a Göre Özel Alışveriş Sitelerinin Ekim Ayı Ziyaretçi Sayıları

comScore'a Göre Özel Alışveriş Sitelerinin Ekim Ayı Ziyaretçi Sayıları

Grup alışveriş pazarına kıyasla istikrarlı bir büyüme gösteren özel alışveriş pazarına yakından bakmamızın faydalı olacağını düşündük ve comScore'dan sektörün Ekim ayına ait verilerini istedik. Aşağıda sizlerle de paylaşacağımız verileri göz önüne alarak pazarın tahmin ettiğimiz gibi emin adımlarla geliştiğini söyleyebiliriz.

Sadece trafik bilgileri değil, yakın zamanda aldığımız duyumları da göz önüne alarak cirolar bazında da özel alışveriş pazarının ciddi bir büyüme gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu konuda, duyumlarımıza dayanarak bir başka yazıda detaylı bilgileri paylaşacağız.

Özellikle belirtmemde fayda var, aşağıda göreceğiniz sıralama özel alışveriş sitelerinin comScore ölçümlemesi ile elde edilmiş Ekim ayı tekil ziyaretçi sayılarına göre yapılmıştır. Yani, şirketlerin ciroları gibi algılanmaması gerekiyor. Cirolar baz alındığında farklı tablolar ortaya çıkabilir. Sözü fazla uzatmadan comScore Ekim verilerinin özel alışveriş sitelerinden derlenmiş detaylarına bakacak olursak; 2011'in ilk yarısında yüzde 300 büyüyen Markafoni tekil ziyaretçi sıralamasında listenin ilk sırasında yer alıyor. Önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyar dolarlık bir marka olmayı hedefleyen şirket, Ekim ayında 3,34 milyon tekil ziyaretçiye ulaşmış.

İkinci sırada yer alan limango'nun Ekim ayı tekil ziyaretçi sayısı da 3,059 milyon olarak ölçülmüş. Otto Group'un Türkiye'deki amiral gemisi olan ve son dönemlerde televizyon reklamlarıyla atağa kalkan limango'yu Ekim ayında yakaladığı 2,531 milyon tekil ziyaretçi ile Trendyol takip ediyor. Ağustos ayında aldığı 26 milyon dolar yatırımla, toplam yatırım miktarını 50 milyon dolara yükselten Trendyol listede sitede geçirilen zaman açısından ziyaret başına 7,5 dakika ile en yüksek değere sahip konumda.

Aşağıda yazının ilerleyen bölümlerinde detaylarına gireceğimiz listenin tamamını görebilirsiniz.

Listede üç büyüklerden devam edecek olursak, Trendyol'u Haziran ayında almış olduğu 5 milyon dolarlık yatırım ile Vipdukkan.com takip ediyor ve Ekim ayında yakaladığı 2,071 milyon tekil ziyaretçi ile 4. sıradaki yerinde sağlam şekilde duruyor.

Boyner Grubu'na ait Morhipo özel alışveriş siteleri arasında 1,672 milyon tekil ziyaretçi ile 5. sırada yer alıyor. Şirketin gerçekleştirmiş olduğu televizyon dahil, önemli reklam harcamaları olduğunu göz önüne alacak olursak, Vipdukkan.com için trafik anlamında bir tehdit oluşturabilir.

Sektörün biraz radar altında kalan girişimlerinden Clubboon ise comScore verilerine göre 1,125 milyon tekil ziyaretçi ile 6. sırada yer alıyor. Özel alışverişte genel kitleye odaklanan ve kadın/erkek tekstil ürünlerinin yanında çocuk ve ev kategorilerine de odaklanan Clubboon, Ekim ayında 1,086 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan ve gözden kaçan girişimlerden Bingomingo.com ile başa baş bir yarış sergiliyor.

Hepsiburada'nın desteğiyle bu listenin dikkat edilmesi gereken girişimlerinden olan Daybuyday ise 953 bin tekil ziyaretçi sayısıyla listenin 8. sırasında bulunuyor ve önümüzdeki dönemlerde trafiğini artırabilecek şirketler arasında yer alıyor.

Listenin 9. sırasında ise yine sektörün adından fazla söz edilmeyen ama comScore verilerine bakıldığında içten içe ilerleyen bir girişimi dikkat çekiyor. Markasan.com Ekim ayında sahip olduğu 698 bin tekil ziyaretçi ile radarımıza girmiş durumda.

Özel alışveriş pazarının dikey alanlarına odaklanan Evim.net listedeki rakiplerinin aksine sadece ev dekorasyon ve ev ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. E-ticaret alanında kadın tüketicilerinin gücünün etkisiyle Ekim ayında 476 bin tekil ziyaretçiye ulaşan Evim.net'i, Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu üst düzey marka ve ürünlere odaklanan özel alışveriş sitesi Enmoda.com takip ediyor. Enmoda.com'un tekil ziyaretçi sayısı ise 317 bin olarak ölçülmüş.

Sektörün ilk girişimlerinden olan ve bir dönem adı özel alışveriş pazarının ilk 5'e oynayan isimleri arasında sayılan Alamarka ise listede Enmoda.com'un ardında yer alıyor ve 212 bin aylık tekil ziyaretçi sayısı ile 12. sırada bulunuyor.

Merak edenler olacağını düşündüğümüz için listede yer almasının etkili olacağını düşündüğümüz bir diğer dikey alışveriş sitesi olan ve anne, bebek ve çocuk ürünlerine odaklı Unnado ise Ekim ayında comScore verilerine göre 140 bin tekil ziyaretçiye ulaşmış. iLab Ventures'dan yatırım alan girişimin önümüzdeki dönemlerde de takip edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Sizlerle paylaşmış olduğumuz listenin comScore'un Ekim ölçümlemesine ait verilerden derlendiğinin altını bir kez daha çizelim ve şirketlerin cirolar bazında büyüklüklerini göstermediğini belirtmiş olalım.

Ek olarak listede olması gerektiğini düşündüğümüz ancak comScore ölçümlemesine Kasım ayı itibariyle dahil olacak olan 1V1Y.com'un önümüzdeki günlerde verilerine yer vereceğimizi de paylaşmış olalım. comScore yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Kasım raporunda 1V1Y.com yer alacakmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.