Sina Afra: Amacımız 3 Yıl İçinde 1 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaşmak

Sina Afra: Amacımız 3 Yıl İçinde 1 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaşmak

Webrazzi Summit'te Arda Kutsal ile Hanzade Doğan Boyner söyleşisi esnasında Doğan Online'ın yakın zamanda Grupfoni ile ilgilendiğini ama anlaşmaya varılamadığını açıklaması oldukça ilginç bir andı. Hoş bir tesadüf olarak Hanzade Hanım'dan hemen sonra sahneye Sina Afra geldi ve tahmin edebileceğiniz gibi sohbet bu çerçevede başladı.

Arda Kutsal'ın Sina Afra'ya Doğan Online ve Grupfoni anlaşması neden gerçekleşmediği sorusuna "3 ay sonra ne olacağı belli olmaz" yanıtını verdi. Grupfoni'nin yerli ve yabancı partnerle ile çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini söyleyen Sina Afra bu tarafta yeni gelişmeler olabileceğini de açık kapı bırakmış oldu.

Markafoni'nin Türkiye'den yurtdışına açılan öncü eticaret firmalarından biri olması önemli özelliklerinden biri. 2009 yılında Avustralya'da yurtdışına açılan Markafoni bugün Türkiye dışında 4 ülkede yer alıyor. Son olarak Ağustos ayında Polonya'ya (Rusya ve Avustralya'dan farklı olarak) Markafoni markasıyla açıldı.

Sina Afra yurtdışında grup şirketlerini 4 – 6 ay arasında genişletmeyi düşündüklerini söyledi. Bu alandaki özel hedeflerinin ise özellikle Doğu Avrupa, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika'nın da içerisinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler olduğunun altını çizdi.

Odağın bu ülkelerde olmasının nedeni gelişmekte olan ülkelerin daha hızlı büyüyor olmaları ve rekabet şartlarının daha uygun olması. Nihayetinde de 12 – 15 arası grup şirketine ulaşmak hedeflerden biri.

Pazarlama bütçesi ile ilgili olarak Sina Afra, Markafoni'nin ilk 1 milyon kullanıcısı için hiçbir pazarlama harcaması yapmadıklarını söyledi. Ardından 20 – 50 bin civarında düşük bir bütçeyle dijital pazarlamaya başladıklarını ama bundan oldukça iyi verim aldıklarını söyledi. Bugün ise sadece dijital mecralarda ve sadece Türkiye'deki tüm grup şirketleri için ayda 1 milyon TL civarında pazarlama bütçesine ulaşmış durumda.

Pazarlama ölçümlemesi doğrultusunda Markafoni'de en iyi geri dönüşü davetiyelerden aldığını söyleyen Sina Afra, ardından Google reklamları, bunun ardından affiliate (gelir ortaklığı) ve sonrasında ise Facebook'un geldiğini söyledi.

Son dönem çok konuşulan konulardan biri de Markafoni ve Zizigo'nun TV reklamları. Sina Afra bu iki TV reklamının amaçları ve hedeflerini de açıladı. Markafoni'de TV reklamı tercih edilmesinin nedeni marka bilinirliğinin arttırmak için. Zizigo'nun amacı ise daha doğrudan büyüme. Hatta Zizigo bu reklam kampanyası ise Nisan 2012'de hedeflediği konuma bugünden ulaşmış durumda.

Sina Afra 3 yıl sonra Markafoni'nin ulaşmasını istedikleri iki hedefi de açıkladı. Bunlardan ilki bir Türk eticaret markasının küresel hale gelmelesini sağlamak. İkincisi ise bir Türkiye'den çıkan bir firmanın 1 milyar dolar değerlemeye ulaşması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.