iLab Ventures'dan Unnado.com'a Yatırım

GittiGidiyor, Kariyer.net, Sigortam.net gibi yatırımları bünyesinde barındıran iLab Ventures, anne ve bebeklere odaklı private shopping sitesi Unnado'ya yatırım yaptı. 2010 yılının yaz aylarında yayına giren Unnado'nun kurucu ortaklarından Göktuğ Oğuz ile Ağustos 2010'da Webrazzi'ye özel bir röportaj yapmıştık. Şirketle ilgili detaylı bilgi isterseniz bu yazıyı da okumanızı tavsiye edeirm.

Yatırımla ilgili iLab Ventures'dan Yüksel Dibekoğlu ile görüştüm. Gerçekleşen yatırım miktarı hakkında bilgi vermedi ancak %33 hisse aldıklarını dile getirdi.

Unnado'ya yeni şirket kuruldu ve 260 bin TL sermaye sağlandı

Resmi kayıtlara baktığımızda limited şirket olarak kurulmuş olan Unnado'nun bu yatırımla anonim şirket yapısına geçtiğini görüyoruz. Söz konusu yeni şirket olan Ongram İnternet Teknolojileri A.Ş.'nin ise 260 bin TL sermayesi bulunuyor. iLab Ventures eğer kuruluş aşamasında bu sermayenin tamamını şirkete yatırdıysa o zaman sadece şirkete aktarılan yatırım miktarı 260 bin TL seviyesinde olabilir.

Kuruluşunu takip eden 10 ay içinde  10.000'den fazla ürün satışı gerçekleştirdiği ifade edilen Unnado'ya yapılan yatırımla ilgili iLab Ventures da web sitesinden bir açıklama yaptı. Bu sayede yatırım da resmiyet kazanmış oldu.

2011 yılı yoğun başladı, ikinci yarısı daha da yoğun olacak

2011 yılı Türkiye internet pazarı için tam da tahmin ettiğimiz gibi fazlasıyla hararetli, aktif ve ekonomik olarak da güzel bir grafikle başladı. Yılın ikinci yarısında bu hareket şimdikinden çok daha yüksek yoğunlukta devam ediyor olacak. Bu süreçte sektörün sahip olduğu enerjiyi doğru anlayıp, doğru hamlelerle ilerlemekte fayda var.

Unnado yatırımı ile ilgili hem iLab Ventures'ı hem de Unnado ekibini tebrik ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.