Archivist ile Twitter Profilinizi ve Kelimeleri Analiz Edin

Archivist ile Twitter Profilinizi ve Kelimeleri Analiz Edin

Sosyal medya analizlerinin en önemli parçalarından birini Twitter oluşturuyor. Twitter için çok çeşitli analiz araçları olsa da Archivist güzel görsel sonuçlarla ücretsiz bir değerlendirme sunmasıyla ilgimizi çekti.

Social Mention gibi bir çok kanala el atmayan Archivist, Twitter arama altyapısından faydalandığı için kolayca kullanıcı ve kelime bazında arama yapılabiliyor.

Servisi Twitter'da Webrazzi kelimesi üzerinden inceledik. Twitter geriye dönük arama altyapısının çok iyi olmaması nedeniyle, şu anda 121 Tweetin dahil edildiği Archivist değerlendirmesinde ilk grafik Tweet gönderme sıklığını gösteriyor. Grafiğin detayında gün bazında artış ve azalmaları görebiliyoruz ama maalesef tweet sayılarını göremiyoruz.

Archivist Webrazzi 1

İkinci grafik, kullanıcıların Webrazzi'ye olan ilgisini gösteriyor. Webrazzi'nin kendi hesabını ve yazarlar dışında @joygamecom, @canbaku, @bekirbarut son günlerde Webrazzi'ye ilgi gösteren kullanıcılar olarak görünüyor. Üçüncü grafik ise Webrazzi'ye dair paylaşımların yaklaşık %10'unun Retweet'ler üzerinden olduğunu gösteriyor.

İkinci sıradaki grafiklerin ilk sırasında Webrazzi kelimesiyle beraber yükselen trendler gösteriliyor ancak Twitter'in Türkiye trend sonuçları gibi Archivist de kelime bazında çok iyi bir sonuç vermiyor. Son paylaşımlarda sıkça kullanılan kelimeler tek başına çok bir anlam ifade etmese de ne konuşulduğu hakkında genel bilgi veriyor. 5. grafik en çok popüler bağlantıları gösterse de bu bağlantıların çalışmaması ya da anlamsız yerlere yönlendirmesi, Archivist'in henüz başlangıç düzeyinde bir servis olduğunu doğruluyor.

Archivist Webrazzi 2

Son ve bence en işe yarayan grafik ise tweetlerin hangi kanallar üzerinden gönderildiğini gösteriyor. Twitter web arayüzü(%49) ve Webrazzi'nin Friendfeed(%11) yönlendirmesini göz ardı ettiğimizde, ilk sırada Twitter'ın paylaşım butonunu(%10) görüyoruz. Bunların ardından ise Twitterfeed %7, Facebook %5 gelirken iPhone Twitter uygulamasının %4 ile 6. sırada gelmesi dikkat çekici. Bir diğer dikkat çeken servis ise %2 lik bir paya sahip olsa da Paper.li oluyor.

Bu tür servislere ilgi duyanlar için Archivist'in bir de açık kaynak kodlu masaüstü uygulaması olduğunu paylaşalım. Bu uygulama web arayüzü kadar kapsamlı değil ama daha iyi sonuçlar veriyor.

Servisi geliştiren Visitmix'in özellikle yazılım geliştiricilerin dikkatini çekecek diğer uygulamalarını Visitmix.com/Lab adresinde ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.