Twitter Trendleri Artık Türkiye’ye De Özel

Twitter Trendleri Artık Türkiye’ye De Özel

Twitter bugün itibariyle yerel trendler listesine Türkiye'yi de dahil etti. Twitter'dan tarafımıza gönderilen e-posta ile haberdar olduğumuz gelişme ile artık Twitter'ın trend başlıklar listesini Türkiye için özelleştirebileceksiniz.

Şirket tarafından resmi bloglarından bugün sabah saatlerinde yapılan bir açıklama bulunuyordu. Ancak bu listede Türkiye'nin de yerel trend başlıklarında yer alacağı paylaşılmıyordu.

Twitter'dan bize gönderilen bilgide ise Türkiye'nin dahil olacağı özel olarak belirtilmişti. Kendilerine duyurularında Türkiye'nin yer almadığını belirttiğimizde gün içinde gerçekleşecek güncelleme ile Türkiye'nin listeye ekleneceğini öğrendik. Zaten devamında söz konusu blog yazısını da Türkiye'yi de eklediklerini paylaşır şekilde güncellediler.

Twitter'ın yaptığı bir diğer yenilik de Google Translate ile gerçekleşen entegrasyonla tweet'lere tercüme eklenmesi oldu. Şu an için küçük bir grup kullanıcı tarafından kullanılabilen bu özellik sayesinde Twitter'daki bir tweet'in sağ kolondaki detay bölümünde tercümesi görülebiliyor.

Belirttiğim gibi bu özelliği şu anda sadece küçük bir grup kullanıcı kullanabiliyor ancak önümüzdeki haftalarda tüm hesaplarda aktif olacağı bilgisini aldık.

Türkiye'den ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunan Twitter'ın bu güncelleme ile mevcut kesimi oldukça memnun edeceği ve potansiyel kullanıcılara ulaşmayı hızlandıracağı kesin. Ayrıca Google Translate ile gerçekleşen entegrasyon da inanıyorum ki yine dünya çapında birçok kullanıcının mutlu olmasını sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.