Girişimcilerin mutlaka izlemesi gereken 22 film

Şimdi de sıra girişimciler için 7. sanatın en önemli örneklerine geldi. Aşağıda her girişimci için mutlaka izlenmesi gereken 22 film bulunuyor.
Girişimcilerin mutlaka izlemesi gereken 22 film

Girişimcilerin izlemesi gereken 22 filmSizlere daha önce girişimcilerin mutlaka izlemesi gereken TED videolarını 3 ayrı bölümde sunmuştuk. Şimdi de sıra girişimciler için 7. sanatın en önemli örneklerine geldi. Aşağıda her girişimci için mutlaka izlenmesi gereken 22 film bulunuyor.

Bu 22 filmin hepsinin de mükemmel birer başyapıt olduğunu iddia etmiyoruz ama en azından belli bir seviyede girişimciler için faydası olacağına inanıyoruz. Eğer filmden alacağınız toplam keyif sizin için önemliyse merak etmeyin, her filmin IMBD puanı ve hemen hepsinin fragmanlarını da aşağıda bulabileceksiniz.

Filmleri yapım tarihlerine göre eskiden yeniye doğru dizdik. Böylece listeye göz gezdirirken 1987 yılından başlayan ve 2013’e kadar uzanan bir yolculuk da yapmış olacaksınız. İşte her girişimcinin mutlaka izlemesi gereken, 22 film…

Borsa - Wall Street (1987)

IMDB (7,4)

İşin içine para girdiğinde işler olması gerekenden daha karmaşık hala gelebiliyor. Ekonomik kazanç ve aç gözlülük arasındaki ince çizginin ne tarafında olduğunuzu bu film sayesinde değerlendirebilirsiniz.

Glengarry Glen Ross (1992)

IMDB (7,9)

Satış her işletmenin öncelikli amaçlarından biri. Bu film son derece baskıcı bir ortamda satış yapmanın ne olduğunu size gösterebilir.

Bir Şirket Komedisi - The Hudsucker Proxy (1994)

IMDB (7,3)

Coen kardeşlerin bu keyifli filminde basit bir iş fikrinin nelere yol açabileceğini izleyeceksiniz.

Tesadüfi İmparatorlukların Yükselişi - The Triumph of the Nerds: The Rise of Accidental Empires (1996)

Web sitesi

IMDB (7,5)

1996 yılında çekilmiş bu belgesel Apple ve Microsoft’un ilk dönemlerine dair son derece ilginç bilgiler içeriyor.

İnekler 2.0.1: İnternetin Kısa Tarihçesi - Nerds 2.0.1: A Brief History of the Internet (1998)

Web sitesi

IMDB (7,4)

Bugün artık yaşamlarımızda son derece büyük bir yer kaplayan internetin ilk yıllarını konu alan bu belgesel, Tesadüfi İmparatorlukların Yükselişi’nin devamı olma özelliği de taşıyor.

nerds201

Silikon Vadisi’nin Korsanları - Pirates of Silicon Valley (1999)

IMDB (7,2)

Paul Freiberger’ın kitabından uyarlanan bu 1999 yapımı film Apple ve Microsoft’un kuruluş aşamaları ve o dönemde yaşananları ele alıyor.

Ofis Çılgınlığı - Office Space (1999)

Web sitesi

IMDB (7,9)

Ünlü Beavis ve Butthead’in yaratıcısından kurumsal iş dünyasına sıra dışı fakat çok eğlenceli bir eleştiri getiriyor.

Startup.com (2001)

IMDB (7,1)

2001 yılında çekilen bu belgesel, bir internet girişiminin geçirdiği evreleri beyaz perdeye en iyi yansıtan çalışmalardan biri. Belgesel de ayrıca ünlü dot-com balonu da konu alınıyor.

İşletim Sitemi Devrimi - Revolution OS (2001)

Web sitesi

IMDB (7,3)

Özellikle internet girişimciliği ve yazılımla uğraşanların mutlaka izlemesi gereken bu film Linux, açık kaynak kod ve ücretsiz yazılım konusundaki en önemli isimlerle röportajlar içeriyor.

Göklerin Hakimi - The Aviator (2004)

Web sitesi

IMDB (7,5)

Mükemmellik ve detaylara verilen önem ile havacılık endüstrisindeki acımasız rekabet arasında kalan bir girişimcinin mücadelesini konu alan Martin Scorsese’nin bu filminin başrolünde Leonardo DiCaprio var.

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler - Thank You for Smoking (2005)

Web sitesi

IMDB (7,7)

Girişimcilikten bahsederken pazarlamayı es geçmek olmaz. Zararları tartışılmaz olan sigaranın bile nasıl pazarlanabileceğini gösteren film işin özellikle pazarlama yönüyle ilgilenen girişimciler izleyebilirler.

Umudunu Kaybetme - The Pursuit of Happyness (2006)

Web sitesi

IMDB (7,9)

Chris Gardner’ın gerçek hikayesinin Will Smith tarafından canlandırıldığı film en zor zamanlarda bile umudunu kaybetmeyerek, hayallerinin peşinden koşmanın mümkün olduğunu gösteren ve girişimciler için önemli motivasyon kaynağı olan filmlerden biri.

Zeka Pırıltısı - Flash of Genius (2008)

Web sitesi

IMDB (7,0)

Gerçek bir hayat hikayesini konu alan bu filmde bir mucidin, kendi icadını kullanan dev bir otomotiv firması ile yıllar süren patent mücadelesi anlatılıyor.

Arabulucu - Middle Men (2009)

Web sitesi

IMDB (6,5)

Kısmen gerçek olaylardan esinlenen ama büyük oranda Hollywood’a uyarlanmış, internet girişimciliği üzerine bir film. İnternetin erken dönemlerinde pornografik içerikli web siteleri ile başa çıkamayacakları kadar çok para kazanan bir grup girişimcinin hikayesini konu alıyor.

Sosyal Ağ - Social Network (2010)

Web sitesi

IMDB (7,8)

Ünlü Facebook filmi, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesinin nasıl kurulduğunu ve Zuckberg’in yaşamının nasıl değiştiğini anlatıyor.

Borsa: Para Asla Uyumaz - Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Web sitesi

IMDB (6,3)

İlk Wall Street filmden tam 13 yıl sonra gelen bu ikinci filmde de yine konu borsa, hırs ve aç gözlülük.

Kazanma Sanatı – Moneyball (2011)

Web sitesi

IMDB (7,6)

Beyzbol Türkiye’de pek de popüler bir spor değil ve bu film bir beyzbol filmi. Fakat neyse ki film saha içinde olanlardan daha çok, maçları kazanmak için saha dışında yapılanları konu alıyor. Verinin önemini gözler önüne seren izlemesi keyifli bir film.

Something Ventured (2011)

Web sitesi

IMDB (6,9)

Konu girişimcilik olunca yatırımdan da bahsetmek gerekiyor. İşte bu filmde tam olarak bunu yapıyor, yani yatırımcıları ve onların yatırım yaptıkları şirketleri anlatıyor.

Genç Çıraklar - The Internship (2013)

Web sitesi

IMDB (6,4)

Girişimcilik konusunda çok fazla şey anlatmıyor olsa da içinde Microsoft, Facebook ve Apple’ın yer aldığı listemizde Google’ı da bu komedi filmi temsil ediyor.

Para Avcısı - The Wolf of Wall Street (2013)

Web sitesi

IMDB (8,3)

Hırs ve aç gözlülüğün borsa ile birleştiği diğer bir film. Oldukça yüksek IMDB puanının da size göstereceği gibi epeyce uzun da olsa sinemaseverlerin de ilgisini çekmeyi başarmış.

jOBS (2013)

Web sitesi

IMDB (5,9)

Apple’ın ilk dönemleri ve Steve Jobs’ın hikayesini anlatan film gösterime girmeden önce büyük ses getirmişti. Gösterime girdikten sonra ise özellikle Apple hayranlarının beklentilerini karşılayabildiğini söylemek zor. Buna rağmen Jobs ve Apple’ın ilk dönemlerini merak edenlerin izlemesinde fayda var.

Siz de girişimcilikle doğrudan veya dolaylı ilgili olan ve izlenmesi gerektiğini düşündüğünüz filmleri yorumlarda paylaşabilirsiniz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.