Her girişimcinin izlemesi gereken 5 TED videosu (3. bölüm)

Her girişimcinin izlemesi gereken 5 TED videosu (3. bölüm)

Girişimcilere farklı bakış açısı kazandırabilecek TED videolarına devam ediyoruz. Bu serinin üçüncü bölümünde yine 5 farklı konuda 5 farklı konuşmacının videosuna yer vereceğiz. Serinin önceki bölümlerini kaçırdıysanız ilk bölümü burada, ikinci bölümü ise şurada bulabilirsiniz.

Bu bölümde Dan Cobley pek de ilgileri yokmuş gibi görünen fizik ve pazarlama arasında benzerlikleri ve fizik kurallarının pazarlama konusunda neler öğretebileceğinden bahsediyor. Üstelik kullandığı örnekler arasında Türk Havayolları’nın talihsiz bir reklamı da var…

Tim Harford bir savaş dönemi anısıyla başladığı konuşmasında, dünyanın en karmaşık sorunlarını çözmenin aslında son derece basit ve göz önünde olan tek bir yolu olduğunu anlatıyor. Deneme ve yanılmanın iş dünyası da dahil, hayatın her aşamasında ne kadar önemli bir yöntem olduğunu örneklerle açıklıyor.

Tüketici davranışlarını anlamak her zaman çok da kolay olmayabiliyor. Tony Robbins neyi neden yaptığımızı sorgulayarak bir yandan karşımızdakileri, diğer yandan ise kendimizi daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Girişimciler için üretmek kadar yönetmek de son derece önemli. Itay Talgam TedTalks’un yöneticilik üzerine belki de en sıra dışı konuşmalarından birini yaparken, yöneticilik işe orkestra şefliği arasında bir bağlantı kuruyor. Farklı yöneticilik yöntemleri ve bu yöntemlerin sadece orkestralar üzerinde değil, çalışanlar ve iş ortakları üzerindeki etkisini de müzik dolu örneklerle veriyor.

Çalışanlar için ödüller iş yaşamanın önemli bir parçası. Fakat Dan Pink, iş dünyasının yarattığı bu düşünce kalıbını bilimsel çalışmalar tarafından nasıl çürütüldüğünü anlatıyor. Hangi tür işler için ne tip motivasyonlar sunmanın daha etkili olduğunu bilmek, tüm girişimciler için yolculuklarının her aşamasında çok önemli bir katkı olabilir.

Dan Cobley: Fizik bana pazarlama hakkında ne öğretti

Tim Harford: Deneme, Yanılma ve Tanrı Kompleksi

Tony Robbins neyi neden yaptığımızı soruyor

Itay Talgam: Büyük orkestra şefleri gibi yönetin!

Dan Pink ile şaşırtıcı motivasyon bilimi üzerine

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.