TikTok, reklamsız abonelik özelliğini test ediyor

TikTok, Android uygulamasında aylık 4.99 dolarlık reklamsız abonelik özelliğini test ediyor.
TikTok, reklamsız abonelik özelliğini test ediyor

Kısa video formatı ile sosyal ağların yıldızı haline gelen TikTok, platformlarında abonelik özelliği sunan X (eski adıyla Twitter), YouTube ve Meta'nın ardından benzer bir yaklaşımla ilerlemek için harekete geçti. Android Authority tarafından paylaşılan bilgilere göre TikTok, Android uygulamasında aylık 4.99 dolarlık reklamsız abonelik özelliğini test ediyor.

Özellik şu an için test aşamasında olsa da TikTok, özelliğin mevcudiyetini doğruladı. Uygulamada kullanıcıların karşısına çıkan bir pop-up, TikTok'un abonelik özelliğine dair bilgiler içeriyor. TikTok, kullanıcılara Standart ve Reklamsız olmak üzere 2 seçenek sunuyor.

Standart planda TikTok'u ücretsiz kullanabileceğiniz, bunun karşılığında ise size reklam gösterileceği belirtiliyor. Aynı şekilde cihazın takip edilmesi seçeneğini tercih ederseniz, verilerinizin 3. taraflarla paylaşılacağı da açıklanıyor. Reklamsız modelde ise aylık 4.99 dolar karşılığında reklamsız bir TikTok deneyimi yaşayabileceğiniz ifade ediliyor. 

TikTok'un kodunda reklamsız model, bir test olarak tanımlanıyor. Bu bağlamda şirket, "Reklamsız planı TikTok topluluğuyla test ediyoruz." ifadesini kullanıyor. TikTok'un paylaştığı bilgilere göre özellik şu an içi ABD dışında İngilizce konuşan tek bir ülkede test edilmekte. 

YouTube ile yoğun rekabet içinde olan şirket, YouTube Premium benzeri reklamsız aboneliği benimseyerek elini güçlendirmeye çalışıyor olabilir. Bu noktada geçen yıl YouTube Music ve Premium'un, dünya genelinde 80 milyon aboneyi aştığını da eklemekte fayda var. Bu esnada Meta, Twitter Blue benzeri yeni abonelik servisi Meta Verified ile öne çıkarken, X Premium sunduğu özelliklere sesli ve görüntülü arama gibi yenilerini eklemeye çalışıyor. 

Sosyal ağlar arasındaki rekabet artarken, TikTok'un son zamanlarda birbirinden farklı alanlarda varlık göstermeye başladığını söylemek mümkün. Bir müzik uygulaması üzerinde çalışan şirket, alışveriş sekmesini güçlendirirkenmetin tabanlı içerikleri ve podcast içeriklerini benimsemeyi ihmal etmiyor. Üstelik yayınladığı iş ilanlarına göre TikTok, başta mesajlaşma olmak üzere sosyal özelliklere yönelmeye hazırlanıyor. Tüm bu çalışmalar neticesinde TikTok'un nasıl bir ürüne dönüşeceği ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.