TikTok, Instagram benzeri metin tabanlı içerikleri tanıttı

Kullanıcılar TikTok'un yeni özelliği ile hikayelerini ve yazılı içeriklerini paylaşabilecekler.
TikTok, Instagram benzeri metin tabanlı içerikleri tanıttı

En son TikTok COO'su V. Pappas'ın istifası ile gündeme gelen TikTok, şimdi de Instagram benzeri kısa formatta metin gönderileri özelliği ile gündemde. Şirketin paylaştığı duyuruya göre, bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, hikayelerini, şiirlerini, şarkı sözlerini ve diğer yazılı içerikleri paylaşabilecek. 

Özelliği kullanmak için Kamera sayfasına giderek "metin" seçeneğini tercih etmeniz yeterli. Bu alanda dilediğinizi yazabilirken, ses ve konum ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde yorumları aktif şekilde kullanmanız ve metin kısmını düetlerle entegre edebilirsiniz. Ayrıca gönderilere çıkartmalar ve arka plan renkleri eklemeniz mümkün. 

Tıpkı video ve fotoğraf gönderilerinde olduğu gibi metin gönderilerini de taslak olarak kaydedebiliyorsunuz. Böylece dilediğiniz zaman gönderiyi düzenleyebiliyor ya da gözden çıkarabiliyorsunuz. 

Şirket, metin gönderilerinin, video ve fotoğraf gönderileri kadar interaktif ve dinamik olacağını ifade ediyor. Yıllar boyu Meta uygulama ailesinin başta Snapchat ve TikTok olmak üzere uygulamaları kopyalamasının ardından günümüzde tüm uygulamaların birbirini kopyaladığı bir noktaya geldik. Zira TikTok da metin odaklı gönderilerden önce geçtiğimiz sene platformuna statik görseller ekleyerek bu adımı atmıştı.

Şirket, bu hamlesiyle başlangıçta eleştiri oklarını kendine çekse de; özellik uzun vadede önemli seviyede popülerlik kazandı. Benzer bir şekilde  TikTok, Instagram'daki gibi tüm kullanıcıların herkesten mesaj almasını sağlamaya başladı. Görünen o ki; şirket, metin gönderi ile diğer Instagram benzeri özelliklerle yakaladığı ilgiyi yeniden tetiklemenin peşinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.