TikTok COO'su istifa etti

TikTok COO'su V. Pappas, bu yeni geçiş döneminde şirkette danışman rolünde yer alacağını belirtti. 
TikTok COO'su istifa etti

TikTok COO'su V. Pappas, 5 yılın ardından şirketten istifa etti. Pappas, 8 yıl boyunca çalıştığı YouTube'dan ayrılarak TikTok'a geçiş yapmıştı. Perşembe günü çalışanlarla paylaştığı bir e-posta ile durumu açıklayan V. Pappas, bu yeni geçiş döneminde şirkette danışman rolünde yer alacağını belirtti. 

Pappas açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

TikTok'ta ulaşılan tüm başarılar düşünüldüğünde, artık kendi yoluma bakma ve girişimcilik tutkumu devam ettirmek için doğru zamanda olduğumuzu düşünüyorum. 

TikTok CEO'su Shou Chew ise çalışanlarla paylaştığı bir not ile 20 yıldır Disney'de çalışan Zenia Mucha'nın marka ve iletişim başkanı olacağını açıkladı. Personel şefi Adam Presser ise operasyonun başına getirilecek. Presser, içerik, kullanıcı operasyonları ve dağıtım alanlarını yönetecek.

Bir süredir ABD'deki operasyonunu sürdürmek için ciddi bir mücadele veriyor. Biden hükümetinin TikTok karşıtı adımları ilk olarak şubat ayında federal kurumlara yapılan bir çağrıyla, hükümete ait cihazlardan TikTok'un kaldırılmasını istemesiyle başladı. Bununla beraber onlarca eyaletteki yönetim kademeleri de uygulamaya benzer yasaklar getirdi. 

Mart ayının sonuna doğru ABD'li yasa koyucular, TikTok CEO'su Shou Zi Chew'u kongre önünde ifade vermeye çağırdı. 5 saat süren ifade boyunca Shou Zi Chew, uygulamanın Çin Komünist Partisi ile veri paylaştığını ve bu parti ile bağlantılı olduğunu inkar etti. Chew, sık sık uygulamayı kullanan 150 milyon ABD'liyi güvende tutmak için elinden geleni yaptığını belirtti.

Shou Zi Chew'un aktardıklarına göre TikTok, iki yıldan fazla bir süredir ABD kullanıcı verilerini yetkisiz yabancı erişimden korumak için bir güvenlik duvarı inşa etti. Bu bağlamda ABD topraklarında, bir ABD şirketi tarafından depolanan ve ABD personeli tarafından denetlenen ABD verileri söz konusu. Buna rağmen Chew'un Çin ile ilgili cevapları kaçamak bulundu. Ayrıca uygulamanın ABD'li çocuklar üzerinde sahip olduğu güçle ilgili endişeler de sıkça dile getirildi. Bu anlamda tek bir yasa koyucu bile TikTok'a destek vermedi. Hatta bir süre önce Montana TikTok gibi yurt dışı merkezli uygulamaların kullanımına kısıtlama getirdi.

Geçtiğimiz hafta ise ABD'deki yasa koyucular, ABD'deki kullanıcıların verilerinin ABD'nin düşmanları tarafından kullanılmasını önleyecek yeni bir yasa tasarısı sundu.

Bu arada TikTok'un zorluklarla karşılaştığı tek ülke ABD değil. Kanada ve Avustralya dahil olmak üzere pek çok ülkenin hükümeti, devletin cihazlarında uygulamanın kullanımını yasakladı. 

Bu gelişmelerin etkisiyle mi bilinmez, bir süredir TikTok'un yönetim kademesinde de değişim rüzgarları estiğini belirtelim. Pappas'ın ayrılmasından önce, mayıs ayında Güvenlik Yöneticisi Eric Han rolünü bırakmıştı. TikTok'un yeni yapılanmasının ürünün geleceği önem arz ettiğini söylemek mümkün. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.