Spotify'ın premium kullanıcı sayısı 220 milyona ulaştı

İkinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Spotify, 220 milyon premium aboneye ve aylık 551 milyon aktif kullanıcıya sahip.
Spotify'ın premium kullanıcı sayısı 220 milyona ulaştı

Dünyanın önde gelen dijital müzik platformlarından Spotify, dün globalde yaptığı zam haberleriyle kullanıcılarını üzmüştü. Yeni zamla birlikte bundan önce aylık 29,99 TL olan “Bireysel” abonelik paketi 39,99 TL‘ye; 39,99 TL olan aylık “Duo” paketi ise 54,99 TL'ye çıkarılmıştı. Şirket, şimdi de 2023'ün ikinci çeyrek sonuçlarıyla birlikte kullanıcı sayılarını açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre platform, 220 milyon premium aboneye ve aylık 551 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 27 ve yüzde 17'lik bir artış anlamına geliyor. Şirketin geçtiğimiz nisan ayında da 210 milyon premium, 515 milyon aktif kullanıcısı bulunuyordu. Yani kısa sürede ciddi bir artış yakalandığını söylemek mümkün. Ancak burada şunun da altını çizmek lazım, bu veriler 30 Haziran tarihini baz alıyor, yani son bir ayda gelen veya giden kullanıcıların verisi dahil değil.

Dinleyici sayısında artış yaşansa da Spotify her bir kullanıcıdan ortalama olarak daha az gelir elde ettiğini bildirdi. Bugünkü sürümde Spotify, kullanıcı başına ortalama gelirinin şu anda 4,27 euro seviyesinde olduğunu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 düşüş yaşandığını açıkladı. 

Spotify'ın 3,2 milyar euroluk ikinci çeyrek geliri, abonelik gelirindeki yüzde 11'lik büyüme ve reklam gelirindeki yüzde 12'lik büyümenin bir yansıması olarak yüzde 11 arttı. Şirket, podcast reklam gelirindeki büyümenin bu çeyrekte yeniden hızlanarak yıldan yıla yüzde 30'un üzerine çıktığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.