Spotify, 515 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Spotify, yılın ilk çeyreği içinde aylık aktif 515 milyon kullanıcıya ulaştı. Spotify'ın aylık aktif kullanıcı anlamında ilk kez 500 milyon barajını geçtiğini de ayrıca ekleyelim. 
Spotify, 515 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Spotify'ın önemli bir tasarım değişikliği gerçekleştirerek ana sayfasında şarkı, podcast ve sesli kitap ön izlemeleri sunacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Online müzik pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Spotify, geçtiğimiz Mart ayında önemli bir başarıya imza attı.

Spotify tarafından aktarılan yeni bilgilere göre platformun aylık aktif kullanıcı sayısında önemli bir büyüme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre Spotify, yılın ilk çeyreği içinde aylık aktif 515 milyon kullanıcıya ulaştı. Spotify'ın aylık aktif kullanıcı anlamında ilk kez 500 milyon barajını geçtiğini de ayrıca ekleyelim. 

Spotify'ın büyüme yaşadığı bir diğer alan ise ücretli kullanıcı sayısı oldu. Hatırlatmak gerekirse Spotify'ın ücretli kullanıcı sayısının 200 milyonu aştığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Spotify'ın yeni verilerine göre şirketin ücretli kullanıcı sayısı yüzde 15'lik büyüme ile birlikte 210 milyona ulaştı.

Analistler tarafından yapılan tahminlere göre Spotify'ın aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyon, ücretli kullanıcı sayısının ise 206 milyona ulaşması bekleniyordu. Kısacası Spotify, hem aylık aktif kullanıcı sayısı hem de ücretli kullanıcı sayısı konusunda analistlerin tahminlerini aşmış oldu.

Bir sonraki çeyrek ile ilgili tahminlerini de paylaşan Spotify, yılın ikinci çeyreğinde aylık aktif kullanıcı sayısının 530 milyona ulaşacağını tahmin ediyor. Son olarak Spotify'ın 2030 yılına kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşma ve yıllık 100 milyar dolar gelir elde etme planı olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.