Yenilenmiş iPhone satışları, 2022 yılında yüzde 16 oranında arttı

Apple'ın aksine Samsung, 2022 yılında bu alanda düşüş yaşadı. Samsung'un ikinci el akıllı telefon satışları bir önceki seneye oranla yüzde 26 düştü. 
Yenilenmiş iPhone satışları, 2022 yılında yüzde 16 oranında arttı

Araştırma şirketi Counterpoint Research, yenilenmiş akıllı telefon pazarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Buna göre; 2022'de yenilenmiş akıllı telefon pazarı bir önceki yıla göre yüzde 5 büyüdü. Bu büyümenin beklenenin altında olduğu açıklandı. Bunun nedeni ise geçen sene Çin'de Covid-19 salgınının yeniden canlanması olarak gösterildi. 

Çin'de satışların düşmesi Hindistan ve Latin Amerika pazarını da etkiledi. Hindistan'da yenilenmiş akıllı telefon pazarı yüzde 19 büyürken Latin Amerika'da bu rakam yüzde 18 oldu. 

Apple, 2022 yılında yenilenmiş akıllı telefon pazarındaki satışların yüzde 49'unu oluşturdu. Dünya çapında bu alanda en hızlı büyüyen marka haline geldi. İkinci el akıllı telefonlara yönelik yüksek talep, yeni iPhone satışlarını ve Apple'ın hizmet gelirlerini etkiledi. Apple'ın, 2022 yılında bir önceki yıla oranla yenilenmiş akıllı telefon satışlarını yüzde 16 oranında artırdığını da ekleyelim.

Raporda Güney Asya ülkelerinin yenilenmiş akıllı telefon pazarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturduğu belirtildi. Bunun en önemli nedeni Apple'ın ikinci el akıllı telefon piyasasındaki büyüme başarısı.

Apple, 2021'de de iPhone ile adet bazında akıllı telefon pazarının lideri değil ama kâr tarafında açık ara lider idi. 2021'in 2'nci çeyreğinde önemli bir gelir ve kâr elde etti. Apple, iPhone satışları ile birlikte 2021 yılının 2. çeyreğinde gerçekleşen tüm akıllı telefon satışlarından elde edilen kârın yüzde 75'ine sahip oldu.

Apple'ın aksine Samsung 2022'de bu alanda düşüş yaşadı. Samsung'un ikinci el akıllı telefon satışları geçen sene  yüzde 26 düştü. 

Covid-19 pandemisi nedeniyle kullanıcılar, sıfırdan daha çok ikinci el ve yenilenmiş akıllı telefonları tercih etti. Bu durumun ana nedeni ise akıllı telefon pazarındaki üretimin yavaşlaması ve tedarik sorunlarının yaşanması. Fiyatlar da doğru orantılı olarak yükseldi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.