YouTube Music ve Premium, dünya genelinde 80 milyon aboneyi aştı

YouTube, deneme sürümü olanlar da dahil olmak üzere dünya genelinde 80 milyon Music ve Premium abonesini aştığını açıkladı.
YouTube Music ve Premium, dünya genelinde 80 milyon aboneyi aştı

YouTube, deneme sürümü olanlar da dahil olmak üzere dünya genelinde 80 milyon Music ve Premium abonesini aştığını açıkladı. Bu noktada YouTube Music'in bağımsız bir abonelik platformu olarak veya bir YouTube Premium aboneliği içinde paket halinde sunulduğunu da hatırlatmak gerek. Zira şirketin bunu iki kalem olarak açıklamasının en önemli nedeni de bu. 

13 ay önce, YouTube Music'in abone sayısı 50 milyon olarak açıklanmıştı. Yeni sayı ise 30 milyon veya yüzde 60 oranında artış yaşandığı anlamına geliyor. YouTube Ürün Başkan Yardımcısı Adam Smith yaptığı açıklamada, insanlara öncelik veren bir deneyim oluşturmak için çok çalıştıklarını ve hareket halindeyken bile YouTube'un tamamında en iyi, kesintisiz deneyimi sunmaya devam edeceklerini söyledi. 

YouTube ve Google'da Küresel Müzik Başkanı Lyor Cohen, müzik endüstrisi ortaklarıyla birlikte, YouTube'u her hayran ve her sanatçı için en iyi yer haline getirmek için çok çalıştıklarını söylüyor. Cohen, Temmuz 2021 ile Haziran 2022 arasında YouTube'un müzik endüstrisine yüzde 30'u kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten olmak üzere 6 milyar dolar gelir sağladığını da dile getiriyor. 

Ülkemizde YouTube Music Premium'un ücretinin ilk ay ücretsiz olan deneme süresinden sonra aylık 20.99 TL; YouTube Premium'un ücreti ise 29.99 TL olduğunu hatırlatalım.

YouTube'un Premium hizmetlerinin kullanıcı sayısı artsa da bilhassa müzik söz konusu olduğunda pazarı yöneten hala Spotify. Spotify, geçtiğimiz haftalarda 195 milyon premium kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Hatta yapılan araştırmalar Android cihazlarda Spotify kullananların yüzde 10'u uygulamayı her gün açtığını ortaya çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.